Folytatódott a #tanuljotthon program

A tavaszi karantén idején megkezdett oktatás-fejlesztési programunkat novemberben folytattuk. E programunk keretében oktatási intézmények számára biztosítottunk informatikai eszközöket, melyek segítségével a diákok be tudtak kapcsolódni a digitális oktatásba.

Jelenleg a középiskolák üzemelnek digitális módon, így az Alapítvány kapcsolatrendszerében lévő, középfokú oktatási intézményeknek segítettünk: az orosházi GySzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium számára juttattunk eszközöket. Az intézmények olyan diákoknak adták át kölcsönadási szerződés keretében, akik enélkül nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudtak volna bekapcsolódni az online tanórákba. A hagyományos oktatás visszaállásakor a gépek visszakerülnek az iskolákhoz, és azok informatikai eszköztárát bővítik: diákok és tanárok használják majd őket a tanórákon bemutatandó prezentációkhoz.

Az őszi program keretében összesen 10 eszközt vásároltunk és juttattunk el a megfelelő helyekre, hála a jó Istennek és nagylelkű adományozóinknak.

 

Sitkei Zoltán
ügyvezető igazgató