Főzősuli Újpesten

Vegetáriánus FŐZŐSULIT tartott az Újpesti Gyülekezet „Egészség, de hogyan?!” címmel május 17-től kezdődően, négy alkalommal. Megtanulhattuk a gyakorlatból, hogy minként főzzünk finom és egészséges ételeket kevés pénzből. Az előadások alatt hat-nyolc vegetáriánus étel készült el az egy óra alatt, és a vendégeink a végén a kérdések megválaszolása közben az elkészült ételeket közösen fogyaszthatták el.

Megtanulhattuk, miért fontos felismerni, hogy változtatnunk szükséges. Választ kaphattunk arra, hogyan táplálkozzunk egészségesen, hogy megőrizzük az optimális testsúlyunkat, és milyen napi rutinra van szükségünk az eredményes életért.

Az Újpesti Polgár Centrum Kamaraterme volt a helyszín, ahol az Újpesti Gyülekezet tagjai fogadták a vendégeket Cserbik Jánossal, a gyülekezet lelkészével, a sorozat házigazdájával. Hetven-nyolcvan érdeklődő vett részt az alkalmakon. Az főzősuli előadója Csengei Károly élelmiszeripari üzemmérnök volt, akit Frisala Anita és Marosán Réka segített az ételek elkészítésében.

Platon szerint: „Az egészségre ügyelni az élet legnagyobb nehézsége.” A mai kor embere számára elengedhetetlen, hogy megtanulja, mi az egészséges életmód, hiszen egészség nélkül nincs minőségi élet. Az egészségtelen szokásoktól természetesen sohasem könnyű megszabadulni. A főzősulin megtanulhattuk, hogy miként helyettesíthetjük az egyes összetevőket a hosszútávú egészség érdekében. Chia magos fűszeres krémsajt, wokban készült zöldséges tofurántotta tésztával, édes bundás kenyér, nyers vegán pisztáciás energiagolyók, paradicsomos babtokány, banános epres smoothie és még sok más finomság készült vendégeink örömére.

A Reménység Médiaközpont videofelvételt készített minden alkalomról, így hamarosan igényelhető lesz majd a sorozatról készült DVD. Az Éden Völgye Életmódközpont Facebook oldalán (https://www.facebook.com/EdenVolgye/) találhatók képek és receptek.

 

Csengei Károly