Gyermek- és családmisszió a kecskeméti körzetben

2017. február 4-én a Kecskeméti Gyülekezet lehetőséget kapott megismerni a Tesz-vesz gyülekezet nevű programot. A képzésen résztvevő gyülekezeti tagok lelkesen láttak hozzá a tesz-vesz alkalmak megtervezésének.

Május 27-én tartottuk az első ilyen istentiszteletünket. 20 tettre kész felnőtt sürgött-forgott, hogy egy maradandó élményt nyújtó gyerek-istentiszteletet készítsen elő a gyülekezet népes gyerekcsapatának (21 fő), a hozzájuk csatlakozó vendéggyerekeknek (10 fő) és szüleiknek. A közel 60 résztvevő megtöltötte a tereket. Jó hangulat jellemezte a tesz-vesz gyülekezeti alkalmat. A nap témája Noé bárkája volt, üzenete pedig az Isten iránti engedelmesség és a gondviselés.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy sikerült olyan családokat is elérnünk, akik első alkalommal lépték át a gyülekezet küszöbét, és látható módon jól érezték magukat.

Június utolsó hetében folytattuk a gyerekmissziós alkalmaink sorát egy táborral, amit már több éve megrendez a kecskeméti közösség. Az idei napközis bibliatábor témája Dániel története volt, mottójaként pedig „Ha Isten velünk, oroszlánoktól sem félünk!” mondatot választottuk. A táborban 35 gyerek vett részt, melynek egyharmada nem adventista családból érkezett.

Táborzáró alkalomként szerveztük meg a második Tesz-vesz délutánunkat, melyen az elsőhöz hasonló létszámban jelentek meg gyerekes családok. A vendégek között voltak olyan gyerekek, akik részt vettek a táborban, és erre az alakomra elhozták a szüleiket is, voltak visszatérő vendégeink is, akik az első tesz-vesz délutánunkon is jelen voltak. Egy héttel később az egyik anyuka egy videót osztott meg velünk, amint gyerekei otthon az udvaron sorban állva énekelik a tesz-vesz délutánon tanult éneket. Bízunk benne, hogy ezek által is sikerül maradandó élményt nyújtani ezeknek a gyermekeknek, és így az Isten megismeréséhez is közelebb kerülhetnek.

A kecskeméti körzet egy másik kiemelkedő nyári programja az Erdélyi túratábor volt, ahol minden nap megmásztunk egy-egy csúcsot a Tordai-hasadéktól a Vigyázó csúcsig. A túratábor különlegessége, hogy igazi családos tábor volt, a résztvevők életkora 3 és 70 között lévén, minden korosztály képviseltette magát. A tábori áhítatok keretében egy kevésbé ismert bibliai személy, Barnabás történetét ismertük meg. A közös kirándulások jó alkalmat adtak a beszélgetésre, közösségápolásra, egymásra odafigyelésre, egymás támogatására. Így lehetőségünk volt gyakorlatba ültetni a Barnabás történetéből tanultakat. Hálásak vagyunk Isten gondviseléséért és vezetéséért, melyet a tábor egész ideje alatt megtapasztalhattunk!

ÁrPa