Gyermekszombat Gyömrőn

Április 13-án ismét egy csodálatos alkalomban volt részünk testvérgyülekezetünkkel, a budapesti Szüret utcai gyülekezettel. Nemcsak az Úrban vagyunk testvérek lelkiekben, hanem igazi, kézzel fogható barátság fűz minket a gyülekezethez és a gyermekiskolához.

Az istentisztelet a gyermekek műsoros szolgálatával kezdődött, akik énekkel, verssel, zenével dicsőítették az Urat. Majd a gyermektörténet következett, amelybe bibliai igazságok lettek „csomagolva”, amit a gyermekek és a felnőttek is szájtátva hallgattak. Az alkalom végeztével egy finom, bőséges ebéd következett: az alagsorban megterített asztalok csak úgy roskadoztak a jobbnál jobb, ínyenc ételektől. A fejedelmi ebéd során felhalmozódott felesleget egy kis sétával próbáltuk ledolgozni a festői szépségű gyömrői tó körül. Miközben gyönyörködtünk a tájban és a tó fodrozódó hullámait figyeltük, addig nagyokat beszélgettünk, ápoltuk a testvéri kapcsolatokat, a gyerekek pedig önfeledt játékba kezdtek, és nagyokat kacarásztak.

Nehéz szívvel, de egy idő után mindenki a maga dolgára ment, kivéve azok, akik még részt vettek a kivételesen délután megtartott szombatiskolán.

Köszönjük ezt a felejthetetlen napot! Ígérjük, lesz „visszavágó”! (Szeptember 14-én a Szüret utcában.)

 

Toldi Gábor