Gyermekszombat Újbudán

God is love. Gott ist die Liebe. Dio é amore. Dieu est amour. Dumnezeu este iubire. – Mind ugyanazt jelentik: Isten a szeretet. A március 25-i gyermek-istentiszteleten számos különböző nyelven elhangzott ez a mondat gyülekezetünkben. A gyermekszombat témája a szeretet volt, e köré épültek a szolgálatok és programok, illetve a díszítés is. A dekoráció részeként két hatalmas, szív alakba rendezett fotófal készült egészen friss és korábbi életképekből, amiket mindenki örömmel nézegetett.

Közösségünkben immár hagyománnyá váltak azok a délelőttök, amiken a gyermekek különböző módokon, saját szemszögükből bemutatják az evangéliumot. Kreativitásuknak köszönhetően változatosan jelenítették meg az Igét, nem csak ének, zeneszám és vers formájában. Hallhattunk egy különleges kerekasztal beszélgetést a szeretettel kapcsolatban, egy szemléletes gyermektörténetnek lehettünk tanúi, megismerhettük, hogy a különféle nyelveken hogyan fejezhetjük ki azt, hogy Isten a szeretet. Illetve négy vállalkozó szellemű önkéntes bemutatta, hogyan lehetünk képesek a kereszt segítségével áthidalni a távolságot az embertársaink között, majd sikerült másfél perc alatt megtöltenünk a termet szeretettel.
Az igei gondolatokat Henter Zsombor tolmácsolta a gyülekezetnek.

Ebéd után a délutáni program sem maradhatott el, mely során a nagyobbak egy kvízzel tesztelhették tudásukat, a kisebbek pedig terepasztal segítségével dolgozták fel a teremtés történetét. A gyerekek nagyon élvezték az ötletes játékokat, feladatokat.

Az alkalomra lelkiismeretesen készültek a gyerekek, tanítók, szülők, zenészek, technikusok. Közös szolgálatuknak egy felemelő és közösségformáló istentisztelet lett az eredménye.

A jókedv és a vidámság mellett felidéztük, hogy ha megnyitjuk szívünket Isten szeretete előtt és megengedjük, hogy vezessen, Ő átformál minket, és hatással lehetünk mások életére is. Milyen csodálatos, amikor gyermekek, fiatalok közvetítik az evangélium üzenetét!

 

Zágonyi Klaudia