Irányvonal

A válaszok készen állnak, csak kérdezned kell!

 

A világháló és azon belül a közösségi média számos missziós lehetőséget rejt magában. Segítségével nagy távolságokat áthidalva tudunk elérni olyanokat, akik talán még sosem tanulmányozták a Bibliát; de olyanokat is, akik ugyan jól ismerik Isten tanítását, de a bennük kavargó sok-sok kérdés még bizonytalanná teszi hitüket. És még nem is beszéltünk a járvány alatti bezárkózásról, amikor az internet maradt majdnem az egyetlen lehetőség közelebb hozni az embereket egymáshoz és Istenhez.

Ennek a bibliai ismeretterjesztő sorozatnak a különlegességét az adja, hogy minden egyes rész csupán egy-egy kérdésre keresi a választ, mindössze 10 percben.

A rövid videók célja, hogy – a közösségi médiából áradó információdömping közepette – meg tudjuk szólítani főképp a fiatalokat, de mellettük a Facebookon/YouTube-on jelenlevő idősebb generációkat is.

A részek témája a nézőkön múlik, mégpedig úgy, hogy az előre beérkező kérdések, vagy a korábbi kommentekben felvetődött témák a következő alkalmak alapjai.

Ennek köszönhetően számos érdekes kérdésre kerestük már meg a választ – eddig több mint 160 alkalommal – úgy mint: „Bűnt követett-e el Ráháb, amikor hazudott?”, „Bűnhődik-e a gyerek a szülők vétke miatt?” vagy, hogy „Hányszor írták át a Bibliát? Vajon szavahihető-e még?”. De megvizsgáljuk azt is, hogy mit mond a Biblia a hipnózisról, vagy, hogy „Van-e emberáldozat a Bibliában?”.

Nemrégiben pedig egy nagyon aktuális és égető téma került elő, mégpedig a koronavírus és Jézus visszajövetelének összefüggése.

A válaszok megtalálásában kezdetekben egyházunk volt lelkésze, egyháztörténésze, a néhai prof. dr. Szigeti Jenő volt a segítségünkre. Tudásával és tapasztalatával hiteles emberként olyan háttér-információkat és érdekességeket ismerhettünk meg, amelyek mindenki számára hasznosak lehetnek. Idővel a műsorunkban már több neves előadóval is találkozhattunk (prof. dr. Szilvási József, Fenyvesi Péter Pál, Cserbik János, Végh József, Nagy Tamás, Szabó Attila, Kovács-Bíró János).

A kérdések sokszínűsége, néha provokatív volta mutatja azt a célunkat, hogy valóban a 21. század emberében felötlő gondolatokra, kétségekre keressük meg a választ. Emellett a Facebook/YouTube lehetőségeit kihasználva szeretnénk minél interaktívabbá tenni a műsort, így a videók alatt megjelenő kommentek is egy következő rész témáját képezhetik.

Ezért is hívunk mindenkit, hogy látogasson el az Irányvonal Facebook-oldalára, kedvelje és ossza meg barátaival is! Hisszük, hogy így olyanokat is megszólíthatunk, akiket a hagyományos evangelizációval talán nem tudnánk elérni, és közben mi is nagy áldásban részesülhetünk a sorozat követésével. Az oldal címe: fb.com/iranyvonal

 

Márffy Anna