Istenkeresők – zászlóvivők

Kevés olyan könyv látott napvilágot a világon, amely ilyen sokáig és ennyi példányban lett kiadva, ajándékozva, eladva. A Jézus élete című könyv első magyar kiadása még az 1930-as évek derekán jelent meg (A világ reménye címmel). Pontosan nem is tudjuk, hogy különféle formákban hány kiadást ért meg. Csak a legújabb, most használt fordításban a 13-dik megjelenés készül éppen. A megjelent példányszámokat több százezerre becsülhetjük. A kiadó történetében ez az egyik olyan könyv, amelyet mindig érdemes utánnyomni, mivel mindig elfogy. Nem véletlenül. Kevés olyan Jézus-interpretáció született a történelem során, amely ennyire a Biblia szövegére épít, és mellette ennyire mély lelki tartalmat kínál. Megtérésre hívó könyv. Bár a mai embernek, aki esetleg megijed a több mint 800 oldal látványától, elsőre nagy kihívásnak tűnik, végül aki belekezd, aligha tudja gyorsan abbahagyni az olvasását. A könyv olyan, mint egy dramaturgiailag jól felépített sorozat, az előző rész tartalma után várjuk a következő részt.

A könyv megjelenését két testvér támogatja, akik elkötelezett szponzorai az evangéliumnak. Isten adjon bőséges áldást az életükre!

A másik kiadvány, amelyet a kiadó most megjelentet, az előzőhöz hasonló vonzerővel bír. Az első fordítás és megjelentetés Szalay József nagybecskereki református lelkész munkája volt, még 1898-ban. Több mint húsz kiadást ért meg azóta, a példányszámokat pedig több mint egymillióra becsülhetjük. A fordító a „kereszténység hittaná”-nak nevezte a művet, nem véletlenül. Olyan nyílt és egyenes vonalat állít elénk, amelyen haladva nem tévedhetünk el: az út valóban Jézushoz vezet. Az előzővel ellentétben ráadásul nem egy nagy könyvről van szó, hanem egy kicsi, akár ridikülbe tehető kiadványról. El sem tudjuk képzelni, hány embernek formálhatta át az életét az elmúlt több mint száz évben. A kiadó történetében ez a másik, mindig biztosan kiadható és eladható kiadvány. Ennek megjelenését is ugyanaz a két testvér támogatta, előzékenységükért és nagylelkűségükért hálát adtunk az Istennek.

A két könyv megjelenése április végén, május elején várható. Kövessetek bennünket facebookon, a hírleveleken, fórumokon, és biztosan nem maradtok le az aktuális információkról.

Ajándékozz egy könyvet! Olvass otthon! Küldd ez evangéliumot más házakhoz is!

Nem beszélhetek mellé. A kiadó rendkívül nehéz helyzetbe került a vírusválság miatt. Az első másfél hónapban, mióta a rendkívüli helyzet tart, minden „könyvesboltja” (a gyülekezetek), eladási helye (evangelizációk) megszűnt forgalmazni. Az elsők között álltunk át a csomagszállításra, a rendelések száma így is drasztikusan visszaesett. Rendkívül szigorú pénzügyi politikával igyekszünk felszínen maradni, illetve a kiadványok megjelenítésének átütemezésével és egyéb eszközökkel élünk, hogy a kiadó a lehető legkisebb veszteségekkel legyen túl a mostani helyzeten. Nem tudjuk, Istennek mi a terve, csak azt tudjuk, hogy a jelenlegi helyzetben is tudunk támaszkodni rá. Ezt is tesszük – amelynek egyik ékes példája éppen a korábban említett két testvér támogató igyekezete, amely a lehető legjobbkor jött. Ugyanakkor egyedül aligha lehetséges megnyerni ezt a csatát. A kiadónak a testvérekre is szüksége van. Nélkületek senkik vagyunk.

A válságok, váratlan és kritikus helyzetek többek között az Istenhez fordulás kiemelt alkalmai is. Az internetes keresések elemzése azt mutatja, hogy ez év március 8-a után szokatlan emelkedésbe kezdett az Istennel kapcsolatos internetes keresések száma, majd áprilisban minden korábbi évet meghaladóan, meredeken emelkedett. Az emberek keresik az Istent, nem azért, mert unatkoznak a bezárt ajtók mögött, hanem mert a fenyegetés miatt elgondolkodnak azokon a kérdéseken, amelyeket korábban hanyagoltak. Az emberek érdeklődése az evangélium iránt jelenleg magasabb, mint bármely korábbi karácsonyi időszakban. Miért ne lehetnénk segítségükre azzal, hogy könyvet adunk a kezükbe, amely által megtalálhatják a keresett Személyt.

A két könyv most bevezető áron megrendelhető (előrendelés). Legyetek áldássá, ajándékozzatok könyvet az otthonokba! Megrendelés esetén a kiadvány csomagküldő szolgáltatással, biztonságosan érkezik meg a kiválasztott személyekhez.

 

Gyetvai Gellért
kiadóvezető