Nemzetközi minősítés az ADRA világában

2019 év folyamán a Nemzetközi ADRA egy akkreditációs és licenc eljárást indított, melyben történő részvételre a világ összes ADRA irodáját kötelezték. A tét nem kisebb, mint az ADRA védjegy és logó használata. A jogosultság megszerzése egy bonyolult szempontrendszernek történő megfelelés, mely nemzetközi humanitárius szervezetek által létrehozott alapelveken és eljárásokon nyugszik.

Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány a tavalyi évben megkezdte a munkát, hogy megfeleljen ennek a nem éppen egyszerű szempontrendszernek. Számos szabályzatot kellett megalkotni, valamint átgondolni és szabályozni azon eljárásokat, melyek alapján az Alapítvány működése biztosítható. Elsődleges természetesen a magyar jogszabályoknak történő megfelelés, ebből a szempontból az értékelők biztosítanak egyfajta rugalmasságot. Az egész folyamat célja, hogy az ADRA irodák ugyanazon elvek és szempontok szerint, nemzetközi szempontból is áttekinthetőek legyenek, tevékenységük pedig minél inkább átlátható legyen.

Az ADRA Alapítvány részéről a folyamat lezárult, az ADRA Europe, mint regionális felettes szerv pedig indítványozta a nemzetközi ADRA felé a licenc kiadását számunkra.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy vezetett bennünket ezen az úton, és hisszük, hogy a továbbiakban is velünk lesz!