Jótékonysági futás a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon

Az idei évben is rajthoz álltak az ADRA futói Magyarország legrangosabb futóeseményén, a SPAR Budapest Maratonon, október 10-én. Az Alapítvány ezúttal kiállítóként is helyet kapott az eseményen, ahol programjainkról tudtunk beszélni az érdeklődőknek, kiemelten arról a projektről, mely az idei évben indul el Kenyában.

A SUNCEP (Special and Underserved Children Empowering Program – rászoruló és nem megfelelően ellátott gyermekek fejlesztésére kidolgozott program) az ADRA Alapítvány új, a kenyai Migori megyében induló programja, melynek keretében fogyatékkal élő vagy mentális nehézségekkel küzdő gyermekek iskolai integrációját célozzuk meg. A legfőbb cél, hogy ezeknek a különleges igényű gyermekeknek olyan hátteret biztosítsunk, melyben elérhető lesz számukra az oktatás, ahol képességeiket fejlesztve olyan tudást szereznek, mely lehetővé teszi számukra a függetlenedést, csökkenti kiszolgáltatottságukat a környezetük felé. A tudás megszerzése a szegénységből történő kiemelkedés kapcsán kulcsfontosságú, fogyatékkal élők esetén pedig még kiemeltebb.

Atlétáink erre a programra hívták fel a figyelmet; személyes teljesítményükkel és befolyásukkal támogatókat toboroztak a program anyagi hátterének megerősítésére. Több magánadományozó, valamint cég is csatlakozott a programhoz, így a másfél millió forintot is meghaladja az az összeg, mellyel még az idén elindulhat a program a fogyatékkal élő gyermekek számára szükséges gyógyászati és egyéb segédeszközök megvásárlásával.

Különös köszönet az ADRA atlétáknak, akik fizikai teljesítményükkel támogatták a programot. Egyéni indulók: Czékmán Renáta, Simon Róbert, Sitkei Zoltán. Váltóban indulók: Horváth Gábor, Tóth Szilárd, Cserbik János, Bodolainé Gyarmati Rita; Sitkei Péter, Vágó Marietta, Vincze Hajnalka, Szentváry-Lukács Kata; Restás László, Vincze Gergő, Restás László (ifj.), Tar Szilvia; Nagy Gábor, Sipos Zsolt, Gyulai Áron, Gyulai Márton.

Továbbá, köszönjük mindazoknak, akik adományaikkal és/vagy imáikkal támogatják a kenyai programunkat!

 

 

Aki a kenyai, fogyatékossággal élő gyermekeket szeretné támogatni,

 az alábbi számlaszámra utalhatja adományát:

11707024-20425539 ADRA Alapítvány, közlemény: Kenya

Hálásan köszönünk minden támogatást! Minden adomány számít!