Jótékonysági hálaadó koncert

2023. szeptember 30-án a Terézvárosi Gyülekezetben járt a Dél-balatoni Advent Kórus, akik már a délelőtt folyamán is színessé tették szolgálatukkal az istentiszteletet, délután pedig a Terézvárosi Gyülekezet Kórusával közösen egy Aratási hálaadó jótékonysági koncert került megrendezésre.

A résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy támogassák a helyi gyülekezetbe járó iskolás gyerekeket nevelő, nehéz sorsú családokat. A koncerten elhangzott ének- és zeneszámokkal a Teremtőnkhöz és egymáshoz is közelebb kerülhettünk.

Az összevont kórust Kiss Mónika, Tajti Enikő és Kormos Gábor vezényelték. Bakos Bence orgonán, Gálfi Nikolett pedig zongorán kísérték az egyes darabokat. Közreműködött még Bereczky Bence kürtön és egy kamarazenét is hallhattunk, melyet Frend Adrienn vezetett.

A két kórus összevont erővel dicsőítette az Urat, az elhangzott versek és Nagy Tamás igei gondolatai a háláról szóltak, melyek még inkább közelebb vittek bennünket Istenhez és meghitt közösségi élményt nyújtottak a résztvevőknek. 

Az esemény végeztével Vízvári Aladár presbiter adta át az összegyűlt összeget dr. Szabó János lelkésznek, melyre a jelenlévőkkel közösen kérték Isten áldását.

Ez a nap is azt bizonyította, hogy az összefogás csodákra képes. A bajban odahajolni embertársainkhoz, csökkenteni mások terheit, jó és felemelő érzés. Ezen az alkalmon is kiváltság volt segíteni.

„Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére” (Péld 17:17, HunKar) – idézte végül Aladár.

Köszönjük a Dél-balatoni Advent Kórus részvételét, és köszönjük mindazoknak, akik szolgálatukkal igazán széppé és tartalmassá tették ezt a napot.

 

Varju Zsuzsa