Keresztség a Jordánban

A Születés temploma Betlehemben, Erzsébet és Mária találkozásának helye Ein-Karemben, az Olajfák hegyi Mennybemenetel kápolna, Gecsemáné kertje, Absalom emlékoszlopa a Kidron-völgyében, a Via Dolorosa, a kerti sír, a Holt-tenger, a Boldogmondások hegye, Kapernaum, Kána, Názáret, Megiddó romjai… – helyszínek, ahol november 15–22. között huszonhét fős zarándokcsoportunk számára megelevenedett a Szentírás. 

Keresztég a JordánbanÁm utunk legkülönlegesebb állomása a Jordán melletti Yardenit volt, ahol tavaly Palik Tímea utastársunk eldöntötte, hogy átadja életét Jézusnak, idén pedig ugyanitt keresztsége nyomán összeért a menny és a föld. Csoportunk rögtönzött kórusának szolgálata, az elhangzott költemények, a 4 éves Alenka éneke az angyali karokkal együtt áldotta az Örökkévalót Timi döntéséért, aki a parton összesereglett nagy sokaság előtt vallotta meg hitét: „Én ott leszek a mennyben, mert megmostam ruhámat a Bárány vérében!”, majd Marik András és Tóth Szilárd közreműködésével alámerítkezett a Jordán vizében, s lett Isten családjának és a Békéscsabai Gyülekezetnek a tagja.

Timi keresztsége így erősített meg mindannyiunkat a Krisztus melletti elköteleződésben, és a reptéren egymástól búcsúzva mi is úgy köszöntünk el: „Én is ott leszek!”

T. Sz.