Keresztség Újbudán

Az Újbudai Gyülekezet két új családtaggal bővült 2023. szeptember 30-án, amikor Takács Erzsébet és fia, Csákány Loránd kötött szövetséget az Úrral. Erzsike évek óta az Újbudai Gyülekezetben szolgál töretlen energiával. Nem telik el úgy szombat, hogy ne találkoznánk széles mosolyával és segítőkészségével. Loránd jelenleg Londonban él, és hatalmas meglepetést okozott édesanyjának azzal, hogy együtt adhatták át életüket Istennek.

A keresztségnek a Práter utcai gyülekezet adott helyet, ahol együtt ünnepelt a gyülekezet, a családtagok és a meghívott vendégek. A gyülekezet tagjai verssel, a kórus pedig énekszolgálatokkal színesítette az alkalmat. Erzsikét a gyülekezet lelkésze, Bihari Csaba merítette alá, míg Lorándot a gyülekezet lelkészgyakornoka, Henter Zsombor.

A keresztségi alkalmon mindannyian megtapasztalhattuk Isten megbocsátó és átformáló szeretetét. Az igei gondolatok rámutattak arra, hogy Isten tulajdonai vagyunk, aki úgy szeret minket, ahogy vagyunk, nem a mi érdemeinkért, hanem azért, mert Ő maga a szeretet. Legifjabb családtagjaink útravalóul a köszöntések és az ajándékok mellett egy feladatot is kaptak, hiszen ahogy „…az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa” (Jn 3:17), úgy nekünk is az a célunk, hogy másoknak továbbadjuk a Megváltó szeretetét.

Isten áldását kívánjuk Erzsike és Loránd életére! Kedves Erzsike és Loránd, mindig emlékezzetek arra, hogy bár az út igazán csak most kezdődik, de már soha nem kell egyedül járnotok!

                                   

Hawthorne-Demjén Éva