Legyél hős!

Ez volt az idei, rászoruló gyermekek részére rendezett táborunk jelmondata, melyet a balatonlellei Adventista Konferenciai Központban tartottunk. Az ország számos pontjáról összesen 112 gyermek vett részt, akik általában nem keresztény háttérből érkeztek, így különös kihívás volt a szervezőknek, hogy olyan módon kapcsolódjanak hozzájuk, hogy a lehető leggyakorlatiasabb módon képviseljék a keresztény elveket. Az értékek átadása nemcsak a velük töltött idő, a játék és a programok útján valósult meg, hanem nap mint nap megismerkedhettek a hősies hozzáállás bibliai példáival is. Ismét szívesen énekelték a keresztény ifjúsági énekeket, aktívan bekapcsolódva a zenész csapat munkájába, néhány ritmushangszer megszólaltatásával.

A táborban a legnagyobb hatással a szeretet van a gyermekekre. A velük foglalkozó nevelők és pedagógusok részéről a tábort követően érkezett olyan visszajelzés, ami szerint hosszú ideig tart az élmények hatása és a résztvevők kezelhetőbbek, együttműködőbbek környezetükkel. Hálásak vagyunk Istennek, hogy ilyen módon láthatjuk szeretetének munkáját!

A tábor az idén is egyházon belüli és kívüli szervezetek és magánszemélyek összefogásával jött létre. A norvég Utekontakten Nittedal szervezet ismét anyagi és humánerő biztosításával, mint fő támogató vett részt. Többek között az Adventista Motorosok számos, nem keresztény motorost szerveztek be a gyerekek nem kis örömére, akiket elvittek egy-egy körre. A táborról szóló összefoglaló videónk megtalálható honlapunkon és Facebook oldalunkon is.

Az Alapítvány gyermekvédelmi programjának keretén belül a tábor után nem sokkal eleget tettünk a Dunaújvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ meghívásának, ahol nyárbúcsúztató játékfesztiválon vettünk részt. A résztvevő 80-100 személy között ott voltak korábbi táborlakóink. A program részeként év közben más helyszíneken is személyes látogatásokkal tesszük folyamatossá jelenlétünket a gyermekek és a partner-intézmények életében.

 

Sitkei Zoltán

ADRA Alapítvány, ügyvezető igazgató