Lelkészváltás Kárpátalján

Minden gyülekezet életében vannak örömteli és szomorkás napok. Viszont van olyan nap is, amikor mindkét érzés ott rejtőzik a szívekben, hisz valaminek a vége mindig egy új kezdetet jelenthet. Ilyen nap volt szeptember 22-én a kárpátaljai magyar körzetben, ahol egy lelkész köszönt el gyülekezeteitől, hogy átadja társának, testvérének az őrhelyét. Székely Edmond lelkész öt éven át szolgálta a Csongori és Beregrákosi Gyülekezeteket, része volt fejlődésüknek, közösségi életüknek. Sok kedves emléket, a testvérek szeretetét vihette magával, és tovább adta a zászlót ifjú társának, Szász Barna Szilárdnak, hogy tartsa továbbra is magasan azt.

Ezen ünnepélyes alkalomra a helyi lelkészeken – Pircsák Illés és Bíró Róbert – kívül ellátogatott a helyi terület képviselője, Kricsfalusi Iván, illetve a Magyar Unió elnöke, Ócsai Tamás is, akik Isten Igéjéből értékes tanácsokkal, bátorításokkal gazdagították a testvéri közösséget, és Isten áldását kérték az új munkatárs életére, munkájára.

Kérjük közösen Isten vezetését e területre is, hogy egykor hű szolgaként állhassunk meg valamennyien Ő előtte, az Ő végtelen kegyelméből!

Szász Barna Szilárd