Lelki Betérő – 2017

Egy biztos pont a Szigeten

Nincs is jobb, mint részt venni valaki olyannak a születésnapján, akit fontosnak tartunk. Hát még akkor, amikor a születésnap mérföldkövet is jelent. A Hetednapi Adventista Egyház fiatal önkéntesei is megmutatták, mennyire fontos számukra mindenki, aki részt vesz az idén 25 éves Sziget Fesztiválon, és immár 22. alkalommal állították fel Lelki Betérő sátrukat, hogy a járókelők – vagy a fesztivál nyelvén szólva szigetlakók – között forogva minél többek életébe vihessenek egy kicsit az isteni szeretetből, egy pohár tea formájában.

Napközben játékos feladatokkal, kreatív, gondolkodtató foglalkozásokkal vártuk a sátrunk felé járókat, este pedig kivilágítva megnyitottunk a nagyközönség előtt. Idén is az utóbbi évek átlagának megfelelő, sőt annál valamivel nagyobb létszámú látogatót tudhattunk magunkénak a Lelki Betérőben, hiszen egy hét alatt több mint 1300 szigetlakó tért be hozzánk egy teára és beszélgetésre. Ezek alatt a beszélgetések alatt szóba kerültek hittel, világnézettel kapcsolatos kérdések, a vendégek életében tapasztalt problémák vagy komoly életviteli kérdések, de gyakran jöttek be fiatalok ismerkedési céllal is. A hét folyamán több mint 700 liter forró tea fogyott, melynek minden cseppje ezeket a nagyszerű beszélgetéseket fűtötte.

Huszonkét éve gyűjtjük a tapasztalatokat a Szigeten, de ezt a szolgálatot nehéz megunni. A jó Isten minden alkalommal új szigetlakókat vezet elénk azért, hogy rajtunk keresztül fényt vihessen az életükbe, még ha csak egy pohár tea által is. Idén is rengeteg szigetlakóval ismertettük meg magunkat, a hitünket, és magát Istent. Így hát eszünk ágában sincs abbahagyni ezt az általa bőkezűen megáldott, nagyszerű szolgálatot, és szeretnénk, ha három év múlva a Sziget Fesztiválon ünnepelhetnénk a Lelki Betérő születésnapját is.

Ha valahol találkozol egy olyan fiatallal, aki részt vett ebben a szolgálatban, kérdezz tőle bátran, veregesd meg a vállát és imádkozz érte, hiszen hatalmas munkát végez!

Ha szeretnél néhány bátorító szóban üzenni a Lelki Betérő önkénteseinek, vagy kérdéseid vannak a programmal kapcsolatban, elérsz bennünket a lelkibetero@adventista.hu e-mail címen, ezen kívül fényképeinket és történeteinket megtalálhatod Facebookon, Twitteren és Instagramon is.

Ö. K.