Nárcisz napok

A Debreceni „A” Gyülekezet női osztálya számára a nárcisz nem csak egy tavaszi virág a sok közül. Inkább a szeretet jeleként tartjuk számon, amit megoszthatunk, vagy továbbadhatunk másoknak.

E különleges szeretetszolgálat kapcsán, melyet 2016 óta végzünk, több ezer szál nárciszt juttattunk el idősotthonba, iskolai intézménybe, városi könyvtárba vagy a hospice palliatív osztályra.

Miért ne lepnénk meg „csak úgy” egy-egy ismerőst, barátnőt, szomszédot vagy éppen valakit, akivel már régen nem beszéltünk? Akár egy ismeretlen embertársunkat is megörvendeztethetjük az utcán, nem?

Soha nem tudhatjuk, hogy a szeretet egy apró kifejezése milyen láncolatot indít el másokban vagy bennünk.

Az idei nárcisz napok eseménysorozatának legmegindítóbb állomása a Debreceni Klinikai Központ Hospice Osztálya volt, ahol az osztályon fekvő betegeknek rövid műsort adtunk csokraink kíséretében. Öröm- és szeretetkapszulát ajándékoztunk dallal és verssel… és hisszük, hogy nem hiába.

Köszönet Balogh István barátunknak a rengeteg felajánlott virágért!

„Mert az ő alkotásai vagyunk, Krisztus Jézusban a jó cselekedetekre teremtve, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk” (Ef 2:10).

 

Szőllősyné Nagy Annamária

NSZO munkacsoporttag