Nekünk már az is ajándék, hogy ti velünk játszottatok!

Az egyik budapesti nevelőotthon két külön telephelyére érkeztünk meg egy decemberi estén 4-4 fővel a Zuglói Gyülekezet szociális missziójának szervezésében.

A kisebb gyerekeknél töltött idő alatt volt lehetőségünk velük ismerkedős csapatjátékokat játszani. Nagyon hamar feloldódtak, igazán lelkesek voltak, és könnyen lehetett őket motiválni. Az első játék közben Anna és Peti elrejtették a mikuláscsomagokat az ágyakban, és amikor a csapatjátékok és a közös éneklés/táncolás végére értünk, együtt megkerestük őket. A meglepetéssel hatalmas örömet és lelkesedést szereztünk a gyerekeknek, és amikor kibontották a csomagokat, az egyik kislány így szólt: „Nekünk már az is ajándék, hogy ti velünk játszottatok!” Az ottlétet egy hatalmas közös öleléssel zártuk, amiben mindenki részesült. Alig várjuk a következő látogatást! Nem tudom, hogy a gyerekeknek vagy nekünk volt nagyobb élmény!

A másik csapattal a nagyobb korosztályhoz látogattunk el (ők 15-22 évesek). Az elején nehezen sikerült, hogy egy időben és egy helyen legyünk mindannyian, de egy rövid bemutatkozás és nevetgélés után megtaláltuk a közös hangot. Zsuzsinak mindenkihez volt egy-két kedves szava, és érdeklődéssel fordult a srácok felé, akik szívesen meg is nyíltak neki. Anna egy 19 éves lánnyal nagyon mély beszélgetést tudhat maga mögött, aminek szeretné, ha lenne folytatása. Fruzsira percek alatt ráadták a bokszkesztyűt, és az iskolázás közben már megbeszélték, hogy ezután hol fognak focizni és pingpongozni. Dani is hamar megtalálta velük a közös nyelvet, amint szóba kerültek a rapelőadók, a sportmúlt és az, hogy az édesapja bokszoló volt. A szemükben láttuk, hogy örültek a mikuláscsomagoknak, és az is kiderült, hogy a csokik mellett a gumicukor a másik nagy kedvencük. Hosszas pingpongozás és beszélgetések után elbúcsúztunk tőlük, és megbeszéltük, hogy legközelebb közösen zenélünk. Szerintem nagyon várják a következő alkalmat.

Emellett az otthon vezetőségétől is kaptunk visszajelzést: „Nagyon köszönjük a tegnapi Mikulás-napi meglepetésprogramot! Úgy értesültem, hogy mind a két helyszínen jól sikerült a program, a gyerekek és a fiatalok jól érezték magukat és remélem, igaz ez Önökre is!” 

 

Jóni Fruzsina