Örömkönnyek a szerelem ünnepén

Sándorfalva egy 8700 fős kisváros az ország déli sarkában. Egy éve indítottunk itt egy előadás-sorozatot, amellyel havonta egyszer inspiráljuk a résztvevőket a teljesebb családi életre és a boldogabb házasságra. Most elérkezett az ideje, hogy kicsit közelebb vonjuk az eddigi 60-100 résztvevőt.

A Sándorfalvi Kulturális Központtal karöltve megszerveztünk egy gyertyafényes vacsorát azoknak a pároknak, akik eddig is kitartóan jöttek az előadásokra. A meghívást 38 pár fogadta el. Közel 80 ember ünnepelt együtt február 14-én a gyönyörűen feldíszített Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központban. Dr. Mihalec Gábor az előadásában kitért az elköteleződés fontosságára, majd arra kérte a párokat, fogalmazzák meg és mondják el egymásnak az új házassági fogadalmukat. A megható, érzelemdús szertartás alatt az egyik pár eldöntötte, hogy egy szinttel feljebb szeretne lépni a kapcsolatában és összeházasodik. A hit szerepéről is volt szó, aminek illusztrálására három fiatal és egy régebb óta fiatal pár adott bizonyságtételt a gyülekezetből. A vacsora alatt Győry-Zelencsuk Tímea előadóművész játszott jól ismert, romantikus slágereket. Néhány dal erejéig pedig Gábor is csatlakozott a zenei háttérhez. Igazi érzelmi csúcspontja volt az ünnepségnek egy szerelmes vers, Dobos Katalin színművésznő előadásában.

Ez a rendezvény ismét igazolta, hogy az embereket el lehet érni azokkal az értékekkel, amelyeket közösségünk képvisel, ám ehhez összehangolt, tudatos munkára, igényességre és a minőségben kompromisszumot nem ismerő hozzáállásra van szükség. Az evangélium ma is élő és ható. Eljut a szívek és elmék legrejtettebb zugába is, és igazi változást hoz az emberek életébe!

Az előadás szövegét és kivetíthető anyagát a Családi Szolgálatok Osztálya minden lelkipásztornak rendelkezésére bocsátotta, így a rendezvényt az ország számos gyülekezete megszervezhette. Reméljük, hogy jövőre még többen csatlakoznak a kezdeményezéshez!

 

Családi Szolgálatok Osztálya