Quo vadis, Kiadó?

Nehéz megfogalmazni azokat az érzéseket, amelyek a hirtelen és váratlanul megváltozott világ reflexiói bensőmben. Szeretne teret nyerni a félelem, a bizonytalanság, de helyet kér az elmagányosodás és a kétség is. Ugyanakkor – hála Istennek – ezek egyike sem uralkodik el rajtam. Hiszen egy ezektől erősebb érzés birtokol: a hit abban, aki elhívott, elküldött, magáénak tud. A bizonytalan világban mégiscsak felvetődik a kérdés: Quo vadis?, vagyis hova, merre mész Kiadó?

Az ország és a világ – mire a cikk megjelenik – nagyjából minden területen, amely nem létfontosságú tetszhalotti állapotba megy át, elkezdi szokatlan „téli” álmát aludni. A gyülekezetek inkább nem jönnek össze, az evangelizációkat elhalasztjuk, mindenki kerüli az emberekkel való érintkezést a szükséges és halaszthatatlan dolgokon kívül. És minden bizonnyal jól döntünk, amikor az önkéntes karantént választjuk.

Csakhogy a kiadó üzenete és működése éppen ezzel ellentétes. A könyveink olyan tárgyiasult üzenetek, amelyeket oda kell adni a másiknak ahhoz, hogy életteret nyerjenek. Vagyis pont a működésünk lényege kerül háttérbe a terjedő vírus kapcsán. Mit lehet ilyenkor tenni?

Április elejétől indult volna az Ajándékozz egy könyvet…! mozgalom, amelyben arra hívtuk volna a testvéreket, hogy ajándékozzák meg barátaikat, ismerőseiket rendszeresen egy-egy könyvvel. Ehelyett, ma bezárt házainkban, lakásunkban élünk, és azon imádkozunk, hogy ne találjon meg bennünket a vírus, vagy éppen valamely szerettünket, hittestvérünket, aki különösen veszélyeztetett, mondjuk a kora vagy egészségi állapota miatt. De akkor mit lehet mégis tenni?

Alkalmazkodni. Nincs más út. Ajándékozz egy könyvet! De egyelőre magadnak. A megváltozott élet sokak esetében több szabadidőt vagy több, másként felhasználható időt is hozott. Több időnk lett Istenre, a családra és esetleg a könyvekre is, amelyeket már régen szerettetek volna kiolvasni.

A kiadó a megváltozott helyzethez idomulva fizikailag ugyan zárva tartja a kapuit, de a könyvek terjesztése nem állt meg. Hívunk arra, hogy igényeld kiszállítással, házhoz szállítással a könyveinket, hogy olvashass. És a könyvmisszió? Mi van azokkal, akiknek könyvet szerettél volna adni? Nekik is rendelhetsz. Csomagkiszállításunk segítségével (GLS csomagszállító) biztonságosan házhoz megy a könyv.

Quo vadis, Kiadó? Tovább a megkezdett úton, de igazodva a megváltozott helyzethez. Hívunk, hogy jöjj velünk Te is!

 Dr. Gyetvai Gellért
igazgató