Segítség a kárpátaljai embertársainknak

„Mert a szegény nem fogy ki a földről, azért én parancsolom néked, mondván: Örömest nyisd meg kezedet a te szűkölködő és szegény atyádfiának a te földeden” (5Móz 15:11).

Közel 100 000 embertársunk  él olyan településeken a határaink közelében, ahol még nem megoldott az ivóvíz-ellátás. Nincs csatornázás, sem vezetékes víz, a vízforrásul szolgáló kutak is többnyire kívül esnek az adott környéken, tehát a helyiek adott esetben több száz méterről kénytelenek a vizet hordani.

Az Élő víz programunkra 300 000 Ft gyűlt össze az ősz folyamán, az ADRA Charity Run – jótékonysági futás – figyelemfelkeltési eseménynek és az adományozók jóvoltának köszönhetően. E támogatás további kutak fúrását és telepítését teszi lehetővé, megkönnyítve ezzel körülbelül 80 embertársunk mindennapjait.

Az utóbbi hónapokban a „Minden gyermek járjon iskolába!” programunkra 150 000 Ft gyűlt, mely számos kárpátaljai nélkülöző kisgyereknek és családnak jelent támogatást a hiányos tanszerek és az alapvető ruházat, cipő megvásárlására.

Kárpátaljai programjaink támogatására folyamatosan van lehetőség. Az adományokat a 11707024­20430928-as számú számlaszámra várjuk, a támogatni kívánt program megjelölésével.

 

Lőrincz Melinda

ADRA munkatárs