Szigeti Jenőre emlékeztünk

Budapesten, a Józsefvárosi Gyülekezetben augusztus 28-án szombaton emlékeztünk Szigeti Jenő halálának első évfordulóján a család, a tanítványok, a testvérek, barátok és akik ismerték és szerették Jenő bácsit. Már délelőtt megtelt a gyülekezet, ahol Balázs László a gyülekezet presbitere szolgálatát hallgathattuk meg, aki személyesen utoljára találkozott a kórházban Szigeti Jenővel, és azzal az utolsó vázlattal emlékezett meg róla, amit a kórházban a betegágyánál kapott meg néhány nappal a halála előtt. Elhangzott még hat vers, amelyek jellemezték Szigeti Jenő életét, látását és az emberek felé tanúsított szeretetét.

A déli szünetben a helyi gyülekezet szeretetvendégséggel várta a távolból érkezőket, így a szendvicsek mellett beszélgethettünk, felidézhettünk egy-egy tapasztalatot a régmúltból.

A délutáni órában az alkalomra megjelent emlékkönyv bemutatójával folytattuk  együttlétünket. „Keresem az Istent” címmel mutathattuk be az előző nap megjelent értékes könyvet, ami a család kérésére került most kiadásra.

A több mint 100 jelenlévő a beszámolókon keresztül egy-egy tapasztalattal emlékezett vissza Szigeti Jenőre, a Hídemberre. Prof. dr. Tokics Imre lelkész a tanítvány és legközelebbi barát és munkatárs; Hoffer Zoltán, aki 30 évig munkatársa lehetett Jenő bácsinak; és Balázs László a közel ötéves ismeretségről mondott néhány tapasztalatot. A család nevében dr. Szigeti István köszönte meg a résztvevő testvéreknek, vendégeknek, hogy eljöttek, és elmondta, hogy egy év után is velünk él a kiadványokban és a felvételekben a testvér, Szigeti Jenő szellemisége, tanításai, ami az utódok számára is fontos.

A szolgálatokban közreműködött Tokics Mária költeménnyel és a kórus egy csodás énekkel   csakúgy, mint Kormos Tivadar, aki szólóénekkel tette feledhetetlenné a megemlékezést. Végül a résztvevők beszélgethettek egymással és több mint 200 db könyvvel gazdagodva térhettek otthonaikba.

Köszönet azoknak, akik a budapesti gyülekezeteken kívül eljöttek Sopronból, Szombathelyről, Veszprémből, Pilisszántóról, Szolnokról, Kiskőrösről és Kecskemétről.
A megjelent emlékkönyv – Keresem az Istent – kapható az Advent Kiadóban.
Köszönjük a helyiek vendégszeretetét, hogy együtt emlékezhettünk Isten Hídemberére, Szigeti Jenőre.

Hoffer Zoltán