Támogatónk a Hungary Helps!

A Miniszterelnökség Hungary Helps ügynökségének 2022-re vonatkozó költségvetéséből támogatja a kenyai SUNCEP különleges szükségletű és fogyatékkal élő gyermekek támogatását célzó programunkat. A folyamat még tavaly kezdődött, mikor az ügynökség által ösztöndíjasként Magyarországon tanuló Edwin Wagah megkeresett bennünket, és benyújtotta részleteiben kidolgozott programját hozzánk, mely a kenyai Migori megyében, fogyatékkal élő gyermekek oktatásba történő bekapcsolódására vonatkozott, és feltett szándéka volt, hogy hazatérve megvalósítja azt.

A program komplex kialakításában helyet kapott a fenntarthatóság is, mely fontos szempont egy-egy program megvalósításakor. Tavaly nyáron fogadtak bennünket az ügynökség munkatársai és akkor jelezték, hogy októberben támogatási igény benyújtására van lehetőség. Ezzel élve két alprojekttel kapcsolatban nyújtottunk be kérelmet, melyből az egyiket megnyertük. A programot az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral közösen valósítjuk majd meg, melynek fókuszában 5 helyi iskola fogyatékkal élő diákok fogadására történő alkalmassá tétele áll. Ennek érdekében a szakemberek az ADRA Kenya és a helyi oktatásügyi minisztérium munkatársai fognak találkozni és együtt dolgozni a fejlesztési programon.

Időközben saját erőforrásból el is indult 6 gyermek támogatását célzó programunk, melynek tapasztalatait felhasználva a jövőben szeretnénk személyes támogatói rendszeren keresztül bővíteni a gyermekek körét. A program további részleteiről rendszeresen beszámolunk majd az AdventInfo hasábjain, honlapunkon, valamint közösségi oldalainkon.

 

Sitkei Zoltán
ügyvezető igazgató

Az ADRA Alapítvány működését a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja a „NEAN-KP-1-2021/5-000077”  és a „NEAO-KP-1-2021/10-000558”  pályázati azonosító számú szerződések keretében.