Tanévzáró és ballagás Tiborszálláson

Júniusban került sor a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola tanévzáró és ballagási, valamint a Tiborszállási Nyitnikék Adventista Óvoda évzáró és  ballagási ünnepségére.

Nyolc nagycsoportos gyermek vett búcsút óvodájától és kezdi meg tanulmányait szeptemberben az iskolában. A „kisdiákokat” az intézmény vezetője, Fenyvesi Ferencné búcsúztatta, majd az óvodások közös évzáró műsorát a ballagó nagycsoportosok búcsúzása követte, amely sokak szemébe könnyet csalt.

Eseménydús évet tudhat maga mögött az iskola is. Sok program és szombati ünnepély megszervezése után egy tanévzáró ünnepséggel zártuk az évet. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Hegyes-Horváth Géza TET elnök, Várhelyi Zoltán, a Mátészalkai Gyülekezet lelkésze, Tulbura Gábor Tiborszállás polgármestere és Hiripi Sándor Tiborszállás alpolgármestere is. Az Igét Hegyes-Horváth Géza tolmácsolta, aki az áldásokról beszélt és kiemelte, hogy milyen fontos részét képezik Isten gyermekei életében az áldások. A végzős diákokat, az iskola tanulóit és vendégeit  Kovácsné Lengyel Andrea, az intézmény vezetője köszöntötte, majd felelevenítettük a tanév élményeit, amelyből jutott bőséggel.

Több új program is otthont kapott az iskolában az elmúlt évben, ilyen például a gombolyagfoglalkozás, a főzőiskola, sportfoglalkozások, kertészeti és családi életre nevelés szakkörök, valamint a gyerekek pénzügyi ismeretekkel is bővíthették tudásukat. Igazgató asszony kiemelte, hogy a programok által sok gyerek nyerhetett új élményeket, amelyek gazdagították életüket. Miután bemutatásra kerültek az év élményei, megkezdődött a végzős diákok búcsúztatása, melynek során minden búcsúzó nyolcadikos tanuló személyre szólóan kapott egy „útmutatást”, egy bibliai idézetet. Igazgatónő emlékeztette a tanulókat, hogy milyen út van mögöttük. A világító lámpás példázatát említette meg búcsúbeszédében, és bátorította a tanulókat, hogy úgy éljenek ebben a világban, mint világító lámpások, akik fényt visznek mások életébe, megmutatják a helyes utat másoknak. Végül az iskola lelkésze, Csomó Hajnalka búcsúztatta a nyolcadikos tanulókat. Az ünnepélyt az iskola énekkara és a diákok versszolgálata színesítette. Több tanulmányi díj került átadásra, illetve a végzős diákok Bibliákkal lettek gazdagabbak, amely számukra is világító lámpás lehet az élet ösvényén.

A nyári szünet újabb élményeket tartogat a diákok és a nevelők számára egyaránt, hiszen több táborban is jelen lesznek résztvevőként. Így élményekkel gazdagabban és pihenten várjuk majd az új tanévet és az új kihívásokat.

 

Csomó Hajnalka
iskolalelkész