Wilson Paroschi

A következő negyedévi szombatiskolai tanulmány szerzője

Wilson Paroschi brazil származású lelkész, a teológia professzora, teológiai tanulmányait Brazíliában, az Egyesült Államokban és Németországban végezte. Brazíliai tartózkodásom alatt, volt szerencsém személyesen is megismerkedni vele, így ebben a rövid bemutatóban a biográfiai adatok helyett a vele szerzett személyes élményemet szeretném elmesélni.

Paroschi testvér túlzás nélkül az egyik legintelligensebb ember, akivel valaha találkoztam. Nagyon nagy tudással rendelkezik a teológia területén, amit a diákjainak is igyekszik átadni, emellett számos nyelven beszél, többek között portugálul, angolul, spanyolul és németül. Az átlagos brazilok temperamentumához képest őt egy végtelenül nyugodt, higgadt, kutató és elmélkedő személyként ismertem meg. Érdekességként elmondható, hogy nagyapja Magyarországról vándorolt ki, és bár ő sosem tanult meg magyarul, többször járt már Budapesten, nagyon szereti a várost, és a magyar nyelv iránt is lelkesedik.

Mindig is nagy álma volt magyarul tanulni, hiszen ez a nyelv a gyökereihez köti, így nagyon örült annak, hogy személyemben egy anyanyelvi magyartanárra lelt egy éven keresztül. Ezért, ha legközelebb Magyarországon jár, akkor nyugodtan üdvözölhetjük a gyülekezetben egy hangos „Boldog szombatot!” felkiáltással – remélem, hogy erre még emlékszik.

 

Demjén Évi