Könyvmisszió Kisvárdán

Immár egy éve, hogy minden héten egy alkalommal elvisszük a városka lakóinak, a közeli településekről beérkezőknek e drága kincset, a Bibliát és sok egyéb könyvet, köztük egészségügyi vagy gyermekeknek szóló kiadványokat, és persze nem utolsósorban E. G. White könyveit.

AdventInfo 2024. július 18.

Immár egy éve, hogy minden héten egy alkalommal elvisszük a városka lakóinak, a közeli településekről beérkezőknek e drága kincset, a Bibliát és sok egyéb könyvet, köztük egészségügyi vagy gyermekeknek szóló kiadványokat, és persze nem utolsósorban E. G. White könyveit. Nagyon változatos, színes választékkal várjuk a standunkhoz látogatókat.

Sok tapasztalatunk van, megosztok egy párat. Egy középkorú férfi nézi a könyveket, legalábbis elolvassa a címüket, és elmondja, hogy ő szívesebben olvasná ezeket a könyveket, mint a kommunikációs eszközök tartalmait, mert azok olyan üresek. Örömmel vitte el a Jézus élete című könyvet, ismerősének pedig egy Bibliát választott.

Az utóbbi pár alkalommal odajött hozzánk egy 6. osztályos, kedves, barátságos kislány, Kitti, aki mindig választ magának egy ajándékkönyvet. Nagyon értelmes, sokat tudunk vele beszélgetni a Bibliáról.

Egyszer három középiskolás gyerek nézett körül nálunk, és azon csodálkoztak, hogy miért adjuk ingyen ezeket a csodálatos könyveket. Ilyenkor mindig el tudjuk mondani, hogy az a célunk, hogy minden ember hozzájuthasson ezekhez az igen értékes, lélekemelő, Jézushoz vezető könyvekhez.

Egy 94 éves néni a fiával lakik, és örömmel mondja, hogy a fia is olvassa a könyveket. A lánya, aki Cegléden lakik, gyakran látogatja az édesanyját, és ő is visz haza könyvet, amit örömmel olvas, aztán továbbadja az ott élő embereknek.

A jó Isten útjai kifürkészhetetlenek, mindig egy ige jut eszembe „…az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen…” (Ézs 55:11). Egy hölgy az Egészség és wellness című könyvet kapta ajándékba. Amikor a következő alkalommal találkoztunk, olyan örömmel mesélte, hogy mennyire sokat tanul a könyvből, amit megoszt a családjával is, mert mint mondta, a könyv tanácsait „aranyba kellene foglalni”. Nagyon boldoggá teszi, hogy otthon a lánya elmondja az asztali áldást, miközben megfogják egymás kezét – ahogy a mi gyermektáborunkban tanulta.

Még hosszasan sorolhatnánk a sok-sok örömteli tapasztalatot, amit hétről hétre szerzünk. A férjemmel együtt végezzük ezt a különleges missziómunkát. Mindig érezzük a Szentlélek jelenlétét, Ő ad nekünk bölcsességet, alázatot, szeretet a szolgálathoz. Mindennap imádkozunk az elvitt és odaajándékozott könyvek olvasóiért, hogy a jó Isten vezesse el az ő életüket a Krisztussal történő, dicső találkozásra!

Décseiné Hilda