A szombat és a lecsófőzés esete

Immár második alkalommal, hogy a lovasberényi testvéreinket nem az imaházban, hanem a falu központjában levő téren, a „Lecsófőző és mesetúra” elnevezésű rendezvényen lehetett megtalálni. Az első alkalom jó tapasztalataitól felbátorodva, örömmel fogadtuk el a meghívást, hogy jelen legyünk az eseményen.

Szombat reggel, egy rövid áhítat után, sok szorgos kéz segítségével állítottuk össze a sátrakat, és a helyére parkolt a mozgó egészségközpont is, melyben különféle egészségügyi mérésekkel és tanácsadással vártuk vendégeinket. Akik az egészséges táplálkozás iránt érdeklődtek, sátrainknál megtalálták a különféle édes desszertektől kezdve, a növényi krémeken, fasírtokon át a gluténmentes ételeket és különlegességeket. De a gyermekekről sem feledkeztünk meg, nekik arcfestéssel és kézműves foglalkozással készültünk.

Jó volt látni a csillogó szemeket, és a mosolygó arcokat. Örülünk, hogy beszélgethettünk olyan emberekkel, akikkel a gyülekezetben még nem találkoztunk, és hálásak vagyunk a visszatérő látogatókért is. Az önkormányzat részéről is csupa pozitív visszajelzést kaptunk, köztük azt, hogy jelenlétünkkel színvonalasabbá tesszük az eseményeket.

Sikerült közvetlen kapcsolatot kialakítanunk a helyi rendezvényszervezővel, így az ő segítségével a mostani pozitív élményeket reményeink szerint hamarosan tovább gazdagíthatjuk egy újabb eseményen, ahol gyülekezetünk újra találkozhat a falu lakóival.

N. N.