Adventi szeretetcsomag

A karácsonyi szeretetünnep adakozási lelkülete az egri gyülekezetet is megérintette. Jézus örömüzenetével és ajándékainkkal Eger Árnyékszala városrészében élő hátrányos helyzetű családok gyermekeit leptük meg, figyelve fizikai és lelki szükségleteikre is.

AdventInfo 2024. január 30.

A karácsonyi szeretetünnep adakozási lelkülete az egri gyülekezetet is megérintette. Jézus örömüzenetével és ajándékainkkal Eger Árnyékszala városrészében élő hátrányos helyzetű családok gyermekeit leptük meg, figyelve fizikai és lelki szükségleteikre is. Célcsoportunkat a 12-16 éves korosztályra szűkítettük, így 20 gyermeknek szerezhettünk meglepetést.

Programunkban a gyülekezet valamennyi tagja részt vett. Az ötleteléstől a felkészülésen át a megvalósításig mindenki megtalálta a személyiségének leginkább megfelelő feladatot.

Az ajándékokat gondosan becsomagolt cipősdobozokban „rejtettük el”, melyekben a gyerekek nemtől függően kaptak tisztálkodószereket, egy vidám, színes borítós vonalas füzetet, illatmécsest, édességeket, lelki táplálékként „Az öröm ajándéka” című GLOW-füzetet, továbbá egy felemelő üzenettel ellátott, saját készítésű kis macifigurát. Mindezek mellé minden gyermek kapott egy banánnal, mandarinnal, naranccsal és almával töltött gyümölcsös csomagot is.

Programunkat december 19-én valósítottuk meg az Eger Árnyékszala városrészében található közösségi házban. Ráhangolódásképpen felvételről meghallgatunk egy csodás, Csendes éj énekfeldolgozást. Ezt követően Bodolai Benedek gitárelőadása örvendeztette meg a szíveket. Majd Aranyosi Ervin „Legyen minden nap karácsony” című versének sorai hangzottak el. Missziónk örömüzenetét, Jézus nagyságát és szeretetét Bodolai Zoltán lelkészünk osztotta meg a gyermeki szívek számára érthető, lelkesítő hangnemben, stílusban. Majd beszélgettünk a gyerekekkel és az őket elkísérő családtagjaikkal, és szeretettel kínáltunk nekik házi készítésű süteményeket, amiket nagy örömmel fogyasztottak el.

Istenünk lehetővé tette, hogy könyveket is ajándékozhattunk. Két Jézus élete és több más kiadványunk jutott el így többek között az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Szociálpedagógia Tanszékének vezetőjéhez, valamint egy városi elöljáróhoz is.

A missziónk áldott megvalósulását számos odaadó, támogató testvérünk imája kísérte, melyet ezúton is hálás szívvel köszönünk!

Tervünk, hogy a fiatalokkal további kapcsolatot ápoljunk, segítő kezet nyújtsunk későbbi életük során is.

Szabó-Szentesi Kitti