Afrika Sztori Díj, 2022

Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítványlehetőséget kapott együttműködő partnerével, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral, hogy 2022 novemberében részt vegyen egy különleges pályázaton. Az Afrika Sztorik Egyesület 2021-ben jött létre, melynek célja, hogy bemutassa Kelet-Afrika és Dél-Afrika vadvilágát, valamint segítse az ott tevékenykedő szervezetek munkáját.

A szervezet az idei évben is pályázatot írt ki a következő kategóriákban: az év női önkéntese, az év férfi önkéntese, az év szervezete, az év története. Ez utóbbi kategóriában adtuk be partnerünkkel a pályázati anyagot, ami jelen esetben egy videóanyag volt, melyet a Kenyában 2022. évben indult SUNCEP fogyatékossággal és különleges igényű gyermekek oktatásával kapcsolatos projektünkről készítettünk. A projekt résztvevői személyes tapasztalatukat mondták el, képekkel illusztrálva a kenyai Migori megyében végzett munkát, melynek során az ott kiválasztott 5 általános iskolát indítottuk el azon az úton, hogy inkluzív oktatás keretében tudják fogadni a fogyatékossággal élő, illetve különleges igényű gyerekeket, és nekik megfelelő szintű szolgáltatást nyújtsanak.

Az anyag elkészülését dr. Márkus Eszter, a kar dékánhelyettese fogta össze. Izgalommal vártuk a decemberi díjátadót, amelyen elnyertük az év története kategóriájának díját. A zsűri által választott díjazottként egy gravírozott díjban részesültünk.

A nyertes pályamű az alábbi linken tekinthető meg:

 

Sitkei Zoltán
ügyvezető igazgató