Zuglói jótékonysági nap

A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik Isten” – írja a Zsidókhoz írt levél 13:16.

Ennek jegyében telt a Zuglói Gyülekezet tagjainak a szombat december 3-án, amikor a Tündérpakk közhasznú alapítvánnyal a kerület szívében, a Zuglói Civil Házban 120 rászoruló család számára gyűjthettek tartós élelmiszert, ruházatot, majd egy adventi ünnepség keretein belül a remény üzenetét, az evangéliumot is átadhatták számukra.

A gyülekezet jelentős része aktívan becsatlakozott a kezdeményezésbe, és mindenki talált magának feladatot: volt, aki a ruhatárban szorgoskodott, volt, aki az előtérben fogadta a vendégeket, vagy éppen személyes beszélgetésbe elegyedett velük egy nyugalmasabb pillanatban a kézműves sarokban és az arcfestésen, ahol szorgosan igyekeztek Krisztus szeretetét úgy sugározni, hogy azt a hétköznapi ember is megértse. Tapasztalható volt, milyen nagy ereje van annak, amikor egy gyülekezet különleges figyelemmel, tapintatossággal és mosollyal örömet szerezhet a nehéz körülmények között élő szülőknek, és szebbé teheti a rászoruló gyermekek szombatját. A nap egyik fénypontja az volt, amikor a zuglói gyereksereg jelenlevő tagjai előadtak egy csengettyűs szolgálatot, majd cserkész egyenruhában megmutathatták, és elénekelhették, hogy kihez is tartoznak. A legtöbb rászorulónak még sosem volt ilyenben része, mégis örömmel vonódtak be a cserkészek interaktív előadásába.

Közösségeinkben sokszor előtérbe kerülnek a belmissziós törekvések, azonban a szegényekről és rászorulókról néha elfelejtkezünk, pedig hisszük, hogy egyházunk nem önmagáért, hanem másokért létezik. Ezen a jótékonysági napon, a szerető Isten örömhírét elhozva a rászorulóknak, a Zuglói Gyülekezet különösen érezte és éreztette az Isten áldását, és örömhírét.

H. Zs.