ATF hitéleti és közösségi nap Pécelen

Egy áldott és építő alkalomra került sor az Adventista Teológiai Főiskola területén az ATF hitéleti és közösségi nap alkalmával Szeptember 10-én. Délelőtt 10-től délután 17.30-ig folyamatosan zajlottak az események, jelentős részük a szabadtéren felállított sátorban. Izgalommal töltött el többeket az előző napi esőzés, a szervezés viszont hálaadással fogadta a program idejére érkező jó időt, így a program gond nélkül zajlott.

A délelőtt Szilvási András rektorhelyettes prédikációjával telt, amely során Pelegről és a megosztott földről szólta az Igét, elmélyítve a hallgatóságot a kapcsolatok összetörtségében, a mai világ polarizálódásában és abban, hogy ennek fényében Isten milyen álláspont felvállalására hív minket mint békéltetőket.

A nap további részében Kormos Erik főiskolai docens, valamint Szilvási József professor emeritus tartották meg előadásaikat, majd az érdeklődök és a hallgatók az iskola oktatóival és személyzetével együtt egy fórumbeszélgetésen vehettek részt, melynek moderátora Michelisz Richárd főtitkár volt. Ezután a Hallgatói Önkormányzat alkalmára is sor került.

A nap áldásosan telt, azonban nem maradhatott el a különlegesen felemelő lezárás, amely során a KerSongs együttes lélekemelő keresztény énekekkel dicsőítette Istenünket. Az áldásos alkalom közelebbi kapcsolatba hozta a tanárokat, diákokat és minden résztvevőt, hiszen elmélyedve az adventista teológiában közelebb kerülhettünk Istenünkhöz.

Henter Zsombor