Chopin-koncert a terézvárosi kápolnában

Gyülekezetünk adhatott helyszínt a Budapesti Chopin-fesztivál egyik színvonalas zongorakoncertjének szeptember 17-én. Érdekesség volt, hogy a koncert főszervezője elhozta a nagyon értékes bösendorfer versenyzongoráját, hogy a hangzás ezáltal is még teljesebb legyen. Fontos program volt ez a Magyarországon élő lengyel közösségnek, akiknek tagjai meglátogatták gyülekezetünket, köztük a lengyel nagykövethelyettes asszonnyal és munkatársával.

Lehetőségünk nyílt Isten Igéjét megnyitni Bodnár János testvérrel, aki Jn 14:1–3 verseit olvasta alapigeként, és beszélt Jézus szolgálatáról. Arról, ahogyan elment, majd elküldte a Szentlelket és, hogy helyet készít nekünk az Atyánál. Majd beszélt Jézus közeli eljöveteléről és annak öröméről.

Úgy gondolom, mindannyian emelkedett lélekkel mehettünk haza a koncert végén. Kívánjuk, hogy a többi alkalom is ilyen különleges lehessen, minden résztvevőnek. A program főszervezője és támogatója magiszter Havasiné Darska Izabella zongoraművész-tanár, aki a tehetségkutatás és a fiatal tehetségek támogatása érdekében zongoraversenyeket szervez alapfokú, továbbképző, valamint professzionális szinten. A versenyek nyertesei számára igyekszik fellépési lehetőségeket biztosítani itthon és külföldön, különös hangsúllyal Lengyelország Chopin vonatkozású helységeire. Köszönet érte!

A következő koncert 2022. október 15-én szombaton 14 órakor kerül megrendezésre gyülekezetünkben (adventista imaház, 1061 Budapest, Székely Bertalan utca 13.), három fiatal tehetség előadásával.

OZ