Az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes szolgálata a Terézvárosi Gyülekezetben

“Ujjongjatok az Úr előtt az egész földön! Örvendezve vigadjatok, zsoltárt énekeljetek! Énekeljetek az Úrnak hárfakísérettel, hárfakísérettel zengő éneket! Harsonákkal és kürtzengéssel ujjongjatok a király, az Úr előtt!” (Zsolt 98:4–6, HunUj)

…olvasta fel a fenti bibliaszöveget mintegy küldetésnyilatkozatukként Molnár Miklós lelkész, amikor bemutatta a 28 éve fennálló zenekart.

Miklós – aki a zenekar vezetője – elmondta, hogy a zenekar tagjai heti, kétheti rendszerességgel gyűlnek össze próbálni kb. 200 km távolságot hidalva át ilyenkor. Hálával tekintenek vissza, hogy ehhez mindig kaptak anyagi javakat, így hangszereket tudtak vásárolni és zenetanárokat is tudtak fizetni, akik segítették őket az egyre színvonalasabb együtt zenélésben.

Fellépnek az országban többfelé is különféle rendezvényeken, mint pl. esküvők, térzenék, jótékonysági koncertek, temetések stb. alkalmával, és sokszor kapnak meghívást külföldre is. Most tavasszal éppen Dániába készülnek.

Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét nálunk járt az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes, akik igazán színessé tették a délelőtti istentiszteletet, és vidáman telt a délutáni alkalmunk is, ahol tőlük és velük, az ő kíséretükkel tanulhattunk meg énekeket. Jó volt együtt énekelni, lelkesen, örömmel, kellemes hangulatban.

A nap zárásaként egy kis „kívánságműsor” is helyet kapott, ahol a jelenlévők kedvenc énekeit játszotta el a zenekar.

V. Zs.