Balatonlellei emlékek

Örömteli pillanatokkal teli egy hetet töltöttünk el júniusban Balatonlellén. A Terézvárosi Gyülekezet gyermekosztálya több éve rendszeresen szervezi a nyári gyermektábort, idén azonban rendhagyó módon az egész közösség csatlakozhatott. 95 résztvevővel indult útjára a tábor. „Kapcsolódás Istenhez és egymáshoz” volt a tábor mottója. A hét minden napján megéltük ennek áldását, hiszen magyar és kínai testvérek, gyerekek és felnőttek egy nagy, családi közösségben töltöttünk el egy hetet Istennel és egymással.

A reggeli imaalkalom egy-egy zsoltár mellett gyülekezetünk tagjait imádságban és elmélkedésben kötötte össze. Esténként a gyerekek dicsőítő éneklése után bátorító igei gondolatokat hallhattunk a tábor lelkészeitől (dr. Szabó János, Fu Zhengwen, Nagy Tamás).

Napközben a gyerekek számára izgalmas programokkal készültek a tanítók: hajózás, bobozás, röplabdázás, strandolás, fagyizás, kézműves programok. Különlegesen emlékezetes maradt kicsiknek és nagyoknak a balatoni fánkevőverseny.

Szombatra még több vendég érkezett és egy ünnepélyes balatoni keresztség szemlélői lehettünk, a Kínai Misszió egy új tagja csatlakozott közösségünkhöz. Este tábortűz mellett dicsőítő énekekkel zártuk a hetet.

Hálával gondolunk vissza a kivételes hangulatra, amely a táborban érzékelhető volt. Mindannyian gazdagabbak lettünk Isten áldását tapasztalva. Új kapcsolatok épültek, a meglévők erősödtek. Bízunk benne, hogy mindez megerősíti hitünket és szolgálatunkat az elkövetkező időkben.

Köszönjük a gyülekezet és az egyházterület támogatását, a szervezők, lelkészek, tanítók munkáját!

 

K. Sz.