COVID–19 segélycsomagok

Az ADRA Alapítvány #karanténfutár programjának keretében 3 000 Ft értékű tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket tartalmazó csomagok eljuttatását végzi, melyeket a járvány miatt bajba jutott családok kapnak meg.

Gáborján, 2020. április 27. – 100 csomag. A hajdúsági Gáborján településről a kisebbségi önkormányzat elnökén keresztül érkezett a megkeresés. Az egyeztetések alatt az akcióhoz a helyi önkormányzat képviselői, magánszemélyek is csatlakoztak, valamint Mező Gyula polgármester is támogatta a programot. Ennek során minden család segélycsomagban részesült a településen, mely példaértékű összefogást jelent a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben, melyben – bizonyos szinten – mindenki érintett. Munkatársaink a helyi önkormányzat dolgozóinak segítségével még a csomagok célba juttatásában is tudtak segíteni, mely mindössze két nap alatt jutott el mindenkihez.

Nyírcsászári, 2020. május 17. – 100 csomag. A nyírcsászári Hátrányos Helyzetűekért Egyesület képviselője kereste meg az unióközpontot, ahonnan az Alapítványhoz irányították át a kérelmet. A szervezet képviselőivel történt egyeztetés után a helyben illetékes lelkésszel, Szász Barnával vettük fel a kapcsolatot, aki mozgósította a környék gyülekezeteit. Ennek eredményeképpen a csomagok kiosztásának napján Fehérgyarmatról és Nyírbátorból is érkeztek önkéntes segítők a Nyírmeggyesi Adventista Gyülekezetbe, ahol a helyi gyülekezet tagjai is részt vettek a csomagok összeállításában. Ezt követően Nyírcsászáriban az egyesület képviselői irányításával kerültek a csomagok a rászoruló családokhoz, melyet önkénteseink és a helyi lelkész segített célba juttatni.

Lőrincz Melinda

ADRA munkatárs