#tanuljotthon program

A járvány okozta nehézségek egyik leginkább érintett területe az oktatás. Az intézményeket és a tanerőt is próbára tette a digitális átállás, és a családok is hirtelen szembesültek az új kihívásokkal, melyek közül a legalapvetőbb a szükséges eszközök beszerzése. Bár már több mint 2 hónap telt el, még mindig sok család számára probléma a csatlakozás az elektronikus oktatáshoz, mert nincsen megfelelő telefon, tablet vagy számítógép, amit használhatnának.

A ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskolához a helyi gyülekezet tagjain keresztül jutottunk el. Hála az adományozóinknak, 10 db hordozható számítógépet tudtunk juttatni az intézménynek, melyet szerződés keretei között adtak kölcsön a szükségben lévő családoknak, ahol általában egynél több diák használja az eszközöket. A tanév végeztével az eszközök visszakerülnek, és az iskola informatikai gépparkját gazdagítják majd.

E programunkra közel 1 millió forint adomány gyűlt össze, amelyből  25 db laptopot tudtunk vásárolni, melyeket az ország több településén lévő oktatási intézményekhez juttattuk el. A kedvezményezettek örömmel és hálásan fogadták az ADRA adományát.

 

Sitkei Zoltán
ügyvezető igazgató