Cserkészprogramok Kecskeméten

Szeptember óta sok minden történt, de ami kezd állandósulni az a bizonytalanság. A programok tervezésénél még nem tudjuk, vajon mi az, ami valóban megvalósulhat, és ha igen, nem tudjuk, milyen módon. Mintha csak Isten azt szeretné nekünk megtanítani, hogy a bizonytalanságban is van állandóság, van egy biztos pont, és ez Ő maga. Az Istenbe vetett hitünket és a rá hagyatkozást most különös módon gyakorolhatjuk.

Augusztusban minden hónapra terveztünk egy nagyobb cserkészprogramot, amit vagy így, vagy úgy, eddig hála az Úrnak sikerült megvalósítani. Októberre csapattúrát szerveztünk a Budai-hegységbe. 11 autóval 58-an érkeztünk a szépséges hegyek közé. Közös játék után őrsönként indultunk 7-felé, hogy a korosztályoknak megfelelő túraútvonalat teljesíthesse mindenki.

Novemberben cserkészszombatot tartottunk a gyülekezetben, éppen azon az utolsó szombaton, amikor még a gyülekezetek ajtaja nem volt bezárva. Ez is felért egy kisebb csodával. A közös, interaktív cserkészistentisztelet után a szép idő lehetővé tette, hogy a délutáni programokat a szabadban folytassuk. Bibliai rejtvény, térképes akadálypálya, kézműves feladatok, majd az elkészült szép bibliaszöveges könyvjelzők elajándékozása volt a program, és estére még egy társasjátékozós, pingpong-bajnokságos rész is megvalósulhatott. Ajándék volt az együtt töltött idő minden perce.

Decemberre már előre tudható volt, bármit szervezünk, az csak online valósulhat meg. A Cserkész Mikulás Puttonya segélyprogram keretében most egy roma tanoda 35 diákjának a megajándékozását tűztük ki célul. Terv szerint esténként 1-1 őrs 1-1 kisebb csoporttal vett volna részt egy online „cserkész programon”, és a kis cipősdoboz ajándékokat is ott kapták volna meg, de végül a helyzet úgy hozta, hogy még online találkozásra sem volt lehetőség. 1-1 fényképet kaptunk a gyerekekről amint boldogan nyitogatják a cserkészek által személyesen készített, névre szóló csomagocskákat. Nem vagyunk elégedetlenek, ezért is hálásak voltunk. Egy picit talán így is átélhették a cserkészeink, hogy jó adni, és örömet szerezni.

Hálásak vagyunk, hogy a nehéz helyzet ellenére éreztük Isten támogatását, hogy nem kellett minden programunkról lemondani, és köszönjük az új utakat, lehetőségeket, ötleteket. Isten neve legyen áldott!

 

Ambrus Gyöngyi
(1844. cspk)