„Egy hegyen, egy kereszten, egyetlen szent Ember szerzett kegyelmet elveszett embereknek…”

Bibliai Olimpia, 2016. – 2. forduló

2016. május 7-én az ország számos gyülekezetében 141 fiatal újra megmérettetésnek vetette alá biblia-ismeretét. 46 egyéni és 95 csapatversenyző János evangéliuma alapján kapott 10, összesen 60 perc alatt megoldandó feladatot, melyek között a címben szereplő kérdés is szerepelt – más képes, kiegészítős, feleletválasztós, párosítós, eszperente nyelven írt feladattal együtt. 

Minden résztvevő dicséretet érdemel az alapos felkészülés és a szép munka miatt, amit nyújtottatok! A feladatok megoldása sokkal jobb eredményt mutatott, mint tavaly, ami azt jelenti, hogy mindenki komolyan vette a felkészülést! Ezért dicséret jár! Aki nem jutott tovább, ne keseredjen el, mert nem a nyeremény, hanem a tudás a fontos! 

A 2. forduló után eljött a számolás ideje. Az eddig lezajlott két forduló összesített eredménye alapján minden korcsoport első 6 versenyzőjét várjuk szeretettel a döntőben, 2016. november 5-én Budapesten (VIII. ker.), a Golgota utca 3-9-ben. A döntőre Mózes 3. könyvét kell elsajátítani.

(A http://bibliaiolimpia.org webhelyen megtalálhatók a 2016. év első két fordulójának feladatlapjai és megoldásai, a továbbjutók névsorával együtt.)

A Bibliai Olimpia 2016-os döntőjébe továbbjutott egyéni versenyzők és csapatok

Egyéni versenyzőkCsapatokKcs
BIBLIGA1
Hegyes-Horváth BoglárkaESZDÓREDÓ1
Juhász GergőIgazgyöngyök1
Kovács GergőPécsi Palánták1
Molnár BenjáminSMS1
Szép-Gergely ZsófiaSzivárvány lányok1
Talmácsi JankaVásárhely fiai1
Kőszegi MátéBalatonfüred2
Man Eszter CsillaBib-leányok2
Németh RolandEben-Ézer2
Ócsai EszterNemesvámosi ifi2
Varju BenjáminŐszök2
Zoboki DávidTrió2
Czinkota OrsolyaBizottság3
Kiss MónikaÍrástudók3
Kiss NoémiJézus gyermekei3
Kőszegi ZsófiaKGB3
Szabó SzilárdNapkeleti bölcsek3
Szász Barna SzilárdPusztai Vándorok3

(BO16 MCs – ZN)