Együttműködés az Idetartozunk Egyesülettel

2020 májusában az ADRA Alapítvány egy megkeresést kapott Sztojka Edinától, az Idetartozunk Egyesület Békés megyei képviselőjétől, melyben segítséget kért a járvány miatt bajba jutott családok megsegítésére. A képviselő egyébként a tavalyi év Aranypánt-díj nyertese, illetve Békés megye 2019-es év embere választás második helyezettje is.

Az általa képviselt szervezet alapvetően integrációval, érdekképviselettel foglalkozik legfőként. A vezetőkkel történt egyeztetés során kiderült: nem jártasak adományozási programok lebonyolításában. Az együttműködés lehetőségét az ADRA operatív vezetése örömmel fogadta, így a két szervezet között írásbeli megállapodás is született. Ennek nyomán május végén közös kampány indult, melyben 3000 Ft értékű COVID-19 segélycsomagokra kértünk támogatást, melyek tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szert is tartalmaznak. A források felkutatása nyomán több mint 2100 csomag szétosztására nyílt lehetőség. Ennek kisebbik részét az ADRA finanszírozta, ugyanakkor 5 megyében sikerült logisztikai segítséget nyújtanunk, hogy a csomagba került termékek eljussanak a kiosztások helyszíneire.

A #karanténfutás program keretében eddig 530 családot segítettünk segélycsomaggal.

Az ADRA Alapítvány ezúton is kifejezi köszönetét adományozóinak, akiknek nagylelkűsége nélkül nem jöhetett volna létre a program.

 

Sitkei Zoltán
ügyvezető igazgató