Elcsendesedni Jézussal

NSZO nap Balmazújvárosban
2018 szeptember 15-én egy nagyszerű napot tölthettünk el a Balmazújvárosi Gyülekezetben. Örömmel fogadtuk Szőllősyné Nagy Annamáriát, aki a szombati napon az NSZO kapcsán tartott előadást délelőtt és délután.

A délelőtti alkalom Mária és Márta Jézussal való találkozásáról szólt. A történet tanulsága: igyekezzünk minél több időt tölteni Istennel, ahogy Mária is tette, s hogy teendőink sokasága mellett tudjunk elcsendesedni és az Urat keresni. Erre hívta fel Jézus Márta figyelmét (Lk 10:41–42).

Inspiráló volt, mikor Ani arról mesélt, hogy ő hogyan éli meg az Isten által adott szépségeket a természetben. Amikor teheti, szombat reggel korán kel, kibiciklizik a város szélére és megnézi a napfelkeltét. Otthonában sok virágot nevel, melyekből másoknak is szívesen ad. Mi is örömmel fogadtuk a nekünk szánt leandertöveket.

A délután folyamán sok információt tudtunk meg a Debrecenben működő Reménypont Közösségi Iroda missziós tevékenységéről. Önkéntes fiatalok segítségével minden évben nárciszokat gyűjtenek, ezeket odaajándékozzák a ReményPontba betérőknek, időseknek és kórházban fekvő betegeknek.

Jó látni és hallani, hogy vannak érdeklődők, csatlakozni vágyók, és hogy aktív közösségi élet zajlik Debrecenben. Mi is kedvet kaptunk a nárciszgyűjtéshez és adományozáshoz, jövőre mi is szeretnénk részt venni ebben a programban.

Istentisztelet után két nőtestvér meglátogatta otthonában a gyülekezet legidősebb tagját, Erdélyi Ferencné Juliska nénit, aki ezen az őszön lesz 90 éves.

 

Hegedűs Gabriella