Életmódtábor Parádon

Húsz év nagyszerű, az őrségben megrendezett táborok után (1997–2017) idén más helyszínt kerestünk, ahol szintén megvannak azok a lehetőségek, amik a megújulást, életmódváltozást segítik elő. Így esett a választás Parádra, ahol július 31. és augusztus 5. között egy csodálatos hat napot tölthettünk el, kitűnő környezetben, 28-an. A résztvevők Bázeltől (Svájc) Tiszavasváriig, az ország különböző pontjairól érkeztek, és külön öröm volt, hogy közülük 18-an előadásokról jelentkeztek a táborba.

Az érkezés után már szinte az első este összebarátkoztunk egymással és másnap, az első kiránduláson már egy nagy családként vettünk részt. A lelki gondolatok reggel és este Szigeti Jenő lelkész testvér vezetésével zajlottak, amelyen valamennyien részt vettünk, mert megújulásra érkezett mindenki. A tiszta levegő, a napfény, a mozgás, a hajnali és délutáni gyalogtúrák a Mátrában (eljutottunk a híres recski táborhelyre is, ami ma már történelmi jelentőségű, hisz 1950-53 között politikai elítéltek voltak ott, de a Siroki várat is megmászta apraja-nagyja), a táj csodás panorámája és a másikra való odafigyelés is fontos volt számunkra.

Csütörtökön este a Kolozsvárról érkezett több mint húsz fiatallal tartottunk közös áhítatot, melyben az ismerkedés és a tapasztalatok megosztása is helyet kapott. A szombati összejövetelen az abasári testvérekkel kiegészülve 32-en voltunk, akik sok gyümölcsöt hoztak a táborozóknak, ezért az ő és a vendéglátó Jenei házaspár áldozatkész vendégszeretetét barátkozóink is elismerték.

A tábor búcsúestjén a barátkozóink kérésére megígértük, hogy tábortalálkozót szervezünk Kecskemétre október 19–21. között.

Köszönjük a segítőknek és különösen Teremtőnknek, hogy van még alkalmunk bizonyságot tenni az Ő szeretetéről, amit mások felé is sugározhatunk. Isten áldjon meg minden igaz szívű keresőt!

 

Hoffer Zoltán