Elnöki látogatás Ózdon

Ócsai Tamás, a Magyar Unió elnöke 2018 január 20-án ellátogatott hozzánk, Ózdra. Nagyon készült a gyülekezet erre az alkalomra és igyekeztünk több vendéget is meghívni. Úgy gondoltuk, hogy a Bibliai Szabadegyetem hallgatói közül is szólunk több embernek, és lelkészeknek, akik nyitottak arra, hogy velünk töltsenek egy közös szombatot, és hogy jobban megismerjenek minket és az Adventista Egyházat. Végül két lelkész, és néhány BSZE hallgató eljött erre az alkalomra.

Nagyon szép szombatot töltöttünk el az elnökünkkel és a vendégeinkkel.

Az igehirdetést – szokás szerint – szolgálatok előzték meg. Ennek része volt az elnököt köszöntő vers is. A délelőtti igeszolgálat során a Jelenések könyve utolsó fejezetének néhány versét néztük át, gondoltuk végig, melyekben Jézus Krisztus megígérte, hogy „eljövök hamar”. Vannak jelek, várakozásban élünk, de ez a várakozás sose legyen passzív; aki vár, az cselekszik. Nem tudjuk, mennyit kell még várni, de fontos, hogy közben munkálkodjunk.

A közösen elfogyasztott, nagyon finom ebéd után, a délutáni istentiszteleten Jézus egyik gyógyítását tanulmányoztuk, amikor a gutaütöttet (bénát) a négy barát a tetőn keresztül engedi le Jézushoz. Ennek kapcsán megbeszéltük, hogy milyen a látható hit: önzetlen, közösségi, kész terhet is hordozni, kreatív, Jézus Krisztushoz vezet.

Vendégeink közzül többen is azt fogalmazták meg, hogy szívesen jönnek máskor is a szombati istentiszteleti alkalmainkra.

 

FTE