Evangelizáció Izsófalván

Szeretnénk megosztani veletek az evangelizációban szerzett legutóbbi tapasztalatainkat. Szívünk vágya az volt, hogy többet tehessünk településünk, Izsófalva lakosságáért, ezért Isten segítségét kértük, egy egészségügyi előadás-sorozat lebonyolításához. A helyi gyülekezet, valamint lelkészünk közös tervezése és szervezése által 6 alkalomból álló sorozatot tartottunk.

A település lakóit személyesen hívtuk meg, szórólapok átadásával és pár kedves szóval.
A vendégek létszáma többször is örömre adott okot.

Bíztunk Isten ígéreteiben, aki megígérte, „kérjetek és adatik”… Az utolsó előadás napján a lelkészünk kihirdette, az egy alkalomból álló Egészség Expót, amit a hallgatók nagy örömmel fogadtak.

Az expo napjára méréseket, egy előadást, tanácsadást és ételbemutatót terveztünk. Volt EKG vizsgálat, vércukormérés, testtömeg index, testzsír, vérnyomásmérés, súly- és magasságmérés, és megnéztük a szervezet dehidratáltságát is.

A vasárnapi alkalomra sokkal többen jöttek, mint amennyit remélni mertünk.  A helyi művelődési ház igazgatója szerint több mint 100-an vettek részt ezen az alkalmon.

A kezdés délelőtt 10 órára került meghirdetésre, de már előtte fél órával arra kellett kérni az érkezőket, hogy jöjjenek vissza később. Az esti záráskor (19 órakor) úgy éreztük, hogy már minket kellene hazasegíteni a fáradtság miatt.

Az ételbemutató és kóstoló is nagyon jól sikerült, a testvérek odaadó fáradozásainak meglett a jutalma. Több vendég kifejezte igényét arra, hogy szívesen elsajátítaná a házi kenyérsütés művészetét.

A gyülekezet szinte teljes létszámmal vett részt az evangelizációban és újra reményt és bátorítást kapott. Este hálásan köszöntük meg Urunk gondoskodását – „Akkor megtelt a szánk nevetéssel, nyelvünk pedig vigadozással. Akkor így szóltak, hatalmasan cselekedett ezekkel az Úr!” (Zsolt 126:2).

Azóta a gyülekezet és a lelkészünk is látogatja a vendégeket, tanácsadást és egyéb gyakorlati prevenciós segítséget nyújtva azoknak, akik ezt igényelték, kérték. Folytatásként nyárra tervezünk  egy evangelizációs kirándulást (bográcsozással egybekötve), és házi kenyérsütési programot is. Ősszel folytatjuk az egészségügyi előadásokat, továbbá tervezünk dohányzásról leszoktató programot a területi elnökünk, Hegyes-Horváth Géza testvér vezetésével, és újabb méréseket is.

K. L.