Gyermekprogram Bihartordán

Szeptember első hétvégéjén a bihartordai „Hátrányból Győzelem Kulturális és Érdekképviseleti Egyesület” által szervezett rendezvényen vettünk részt. Az ADRA Alapítvány a tavalyi évben került kapcsolatba az egyesülettel, amikor a világjárvány kapcsán – segítségükkel – 50 család részére juttattunk el tisztítószert és tartós élelmiszert tartalmazó csomagot.

Az azóta eltelt időszakban háztartási berendezéssel is segítettünk, illetve az együttműködés során felvetődött, hogy programok lebonyolításában is szívesen fogadják a segítséget. Mivel az Alapítvány nagy gyakorlattal rendelkezik gyermekeknek szóló programok szervezésében és lebonyolításában, így az egyesület által rendezett programban elsősorban gyermekeket célzó játékokkal jelent meg az ADRA 12 önkéntese. Az íjászkodást nemcsak gyermekek és fiatalok, hanem felnőttek is kipróbálták, mint ahogyan a két fa közé kifeszített, 50 cm magas hevederen (slackline) történő egyensúlyozás is felkeltette a figyelmet. A kisebbeknek egy rövid, sportos akadálypályával készültünk, de a legnagyobb érdeklődést a csillámtetoválás váltotta ki.

A társszervezetekkel történő együttműködés nagyon fontos az Alapítvány munkája során, hiszen a civil hálózat kialakításával sokkal hatékonyabb és célzottabb a segítségnyújtás és a kapcsolatépítés.

 

Sitkei Zoltán
ügyvezető igazgató