Idősek napja

Minden gyülekezetnek megvannak a saját szokásai. Az újbudai közösség többek között arról is híres, hogy megragad minden alkalmat az ünneplésre. Legyen szó a szülinaposokról, egy gyereknapról vagy bababemutatóról, a Szüret utcai gyülekezet biztos, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az a nap különleges legyen az ünnepeltek számára.

 

A gyülekezet szokásához híven ünnepséget tartott az idősebb testvérek számára is. Papp Arthur szívhez szóló köszöntésével indult útjára ez az eseménydús és rendkívüli nap. Arthur gondolatait szolgálat után szolgálat követte. Kiálltak a „porondra” kicsik is, nagyok is, hol verset szavalva, hol zenét dalolva. A szolgálatokat hallgatva a termet hamarosan hála és szeretet töltötte be. Hálásak vagyunk Zsuga József tapasztalatáért, Román János és Licskó Patrik verséért, Békefi Árpádné fuvolaszólójáért, Bondár Attila és Papp Dániel zeneszolgálatáért, a Vidó házaspár előadásáért, Csiki Károly költeményéért és természetesen Skultéty Rudolf testvérünk orgonaszólójáért. Öröm volt látni, ahogy az idősek szolgálatokba öntik szívüket, lelküket, így kifejezve szeretetüket a gyülekezet és Isten felé.

Mint minden évben, idén is egy ajándékcsomaggal szerettük volna kifejezni szeretetünket minden idősebb testvérünk felé. A szolgálatok után a gyülekezet fiataljai egyenként köszöntötték és ajándékozták meg a már régebb óta fiatal testvéreinket. Arcukról öröm és hála áradt a gyülekezetre, majd sokan könnyes szemmel mondták el köszönetüket.

Természetesen a kisebbekről sem feledkeztünk meg, hiszen nálunk nem múlhat el szombat gyerektörténet nélkül. Papp Arthur illusztrációja által megtanulhatták azt, hogy mennyire értékesek egyen-egyenként, ám ha Istennel szoros kapcsolatot ápolnak, értékük felvillan és mások számára különösen láthatóvá válik, hiszen a fény Isten fénye, a hang Isten hangja, és általa úgy fognak szólni, mint egy ékes ezüstharang Isten templomában.

Ezek után az Újbudai Gyülekezet lelkésze, Bihari Csaba osztotta meg gondolatait Isten tervéről a mi életünkben. Sámuel könyvéből merítve a tanulságokat, bátorította a gyülekezetet arra, hogy bármi történjék is, a legfontosabb, hogy Istenbe helyezzük bizalmunkat és tudjuk, hogy az Ő terve tökéletes.

A felemelő és megható alkalom végeztével idős testvéreink összegyűltek egy csoportképre is.

 

Havasi Péter