Ifjúsági szombatiskolai nap az Újbudai Gyülekezetben

A közösség egységét mi sem fejezi ki annál jobban, mint amikor olyan programra kerül sor a gyülekezetben, ami több osztályon átível. Egy ilyen eseményben volt része az Újbudai Gyülekezetnek 2023. november 4-én, ugyanis ifjúsági szombatiskolai napot rendeztünk, amelyre mind a két osztály és a gyülekezet apraja-nagyja is sok szeretettel készült.

A napot egy közös énekléssel nyitottuk meg, fiatal énekesek/zenészek segítségével, majd a résztvevők különböző kreatív szombatiskolai osztályokban vehettek részt. A bibliatanulmányozás után közösen tízórait fogyasztottunk el, hogy legyen erőnk az előttünk álló tartalmas napra.

A szünet után az igehirdetés következett Zarkáné Teremy Krisztinától, aki Isten igazságosságát és szeretetét mutatta be Jónás könyvén keresztül. Az ebéd utáni délutáni program egy különleges fórumbeszélgetés volt, amelyen a szombatiskolai tanítók meséltek a motivációjukról és módszereikről. A technikának köszönhetően a jelenlévők okostelefonon keresztül, élőben, névtelenül tehették fel kérdéseiket a beszélgető felek számára, ami egy nagyon jó eszköz volt arra, hogy akár olyan kérdések is előkerüljenek, amelyeket más fórumon esetleg nem mernénk feltenni. A kérdésekből jól látszott, mekkora igény van a megújulásra, új módszerek alkalmazására, releváns és életszerű beszélgetésekre, és az elfogadó, biztonságos gyülekezeti közösségre. Ahhoz, hogy könnyebben menjen a sok elhangzott gondolat feldolgozása, a beszélgetés után a fiatalok sétáltak egyet a környéken vacsora előtt. Az igazán kitartóak számára az esti program főszereplője pedig a sport és a közös játék volt.

Általában elmondható, hogy gyülekezetünkben minden szombat különleges, ha valamilyen esemény van, az még különlegesebb, ha pedig ilyen sok tagot be tudunk vonni a szolgálatba, mint ezen a napon, az a legkülönlegesebb. Különösen éreztük Isten áldását, és jó volt látni a fiatalokat, akiket be lehetett és lehet vonni a szolgálatba. Azt kívánom a gyülekezetek számára, hogy lássák meg, mekkora energia és áldás van abban, ha a fiatalok tenni akarnak, legyen az tanítás vagy más terület!

 

Hawthorne-Demjén Éva