Isten hazatérője – A tékozló fiú története

Előadás-sorozat Mezőfelén, Romániában

Marosvásárhelytől néhány kilométerre található e kis település: Mezőfele. A falu színtiszta magyarságával (849 lélekszám) és adventista gyülekezetével (közel 200 tag) igazi ékszer az erdélyi térségben. Itt tartott evangelizációs sorozatot dr. Tokics Imre, az Adventista Teológiai Főiskola Ószövetségi Tanszékének vezetője a tékozló fiú történetéből, „Isten hazatérője” címmel a Dél-erdélyi Egyházterület, Szász Ernő elnök és Csabai Gyula helyi lelkész testvér, valamint a helyi közösség szeretetteljes meghívására 2017. január 6. és 14. között.

A gyülekezet tagjai között több Pécelen végzett hallgató van, köztük Balla Károly és Hegyi Árpád Gedeon. Igen jelentős létszámú gyermek- és ifjúság biztosítja a Mezőfelei Hetednapi Adventista Gyülekezet folyamatos fejlődését.

A helység tőszomszédságában található a Mezőménesi Egészségügyi Központ, amely igazán közkedvelt az adventista életmódot elfogadók és gyógyulni vágyók körében.

Mezőfele adott otthont a néhány éve épült adventista óvodának, általános- és középiskolának. Ezekben az intézményekben elhivatott tanítók és oktatók nevelik a fiatalokat. A tanárok számára a tanítás mindennap harminc perces áhítattal kezdődik, melyre többször meghívást kapott dr. Tokics Imre, aki előadásokat tartott az intézményben. A gyermekek számára a tananyagban biztosítják a bibliaismeretet. Busszal szállítják az iskolába a távolabb lakókat, és a nem adventista hátterű családok is szívesen adják gyermekeiket ezen adventista nevelési intézménybe.

E különleges helységben Kardos Csaba testvér egy idősek otthonát vezet, amelyben több mint száz gondozott ellátását végzik az ott dolgozók, akik közül többen rendszeresen ellátogattak az előadás-sorozatra.

Az evangelizáción estéről estére megtelt a gyülekezeti terem, kétszáz-háromszáz vendéggel és testvérrel. Voltak olyanok, akik életükben először léptek adventista templomba, noha évtizedek óta hangzott feléjük a meghívás. A sorozat vége felé már nem volt elég ülőhely a pontosan érkezők számára, akik vagy állva, vagy a karzat lépcsőjén ülve hallgatták Isten üzenetét.

A résztvevők általi csend és figyelem biztosította, hogy a hallgatók átadhassák szívüket a Lélek vezetésének. A világhálón pedig egy virtuális gyülekezet – 150-200 látogató – is figyelemmel kísérte az élőadások közvetítését: www.mezofelei-adventista.ro„Videó archívum”.

A Mezőfelei Gyülekezet kórusa és a Reménység Férfikórus énekei emlékezetessé és emelkedetté tették az evangelizációt. Isten gazdag áldását éreztük az előadások alkalmával.

(TIT)