Jézus lábnyomán Tiszaburán

A Szolnoki Gyülekezet missziós szolgálatának támogatása

A 4561 főt számláló Tiszaburának halmozottan hátrányos helyzetű, támogatásra szoruló lakossága van, mivel a település lakóinak 90%-a munkanélküli. Számos olyan lakóház van, ahol nincs bevezetett folyóvíz, sőt olyan lakóházak is vannak, ahol elektromos áram sincs. Ilyenben lakik például egy 9 fős család, ahol 7 kiskorú gyermek nevelkedik(!).

Mégis ragyog a fény Tiszaburán, mert valahogy ebbe a kis faluba, amely messze van minden olyan falutól, várostól, ahol adventisták élnek, ennek ellenére eljutott az evangélium. A tiszaburai szórvány gyülekezetben 5 megkeresztelt tag van (ők az elmúlt 10 évben keresztelkedtek), és jelenleg 3 fő készül keresztségre.

A tiszaburai testvérek nagyon aktívan foglalkoznak a gyerekekkel és a rászorulókkal. Minden héten van gyerekprogram a gyülekezetben és a faluban  is.

A karácsony előtti hideg időben testvéreink minden reggel teát főztek és az út szélén forró teát és vajas kenyeret adtak az iskolába menő gyerekeknek.

Az ADRÁ-tól az elmúlt években is kaptunk segélyt, de 2017. december 14-én meglátogattak minket az ADRA munkatársai és néhány önkéntes is. Nemcsak a magyar adrások jöttek, hanem velük voltak a norvég támogatók is.

A gyülekezet babgulyással várta a vendégeket, de természetesen elsősorban a falu nélkülöző lakóira gondoltunk, ezért minden éhes száj kapott friss, meleg ételt.

Ebben a programban 60 család részére osztottunk élelmiszer-egységcsomagokat, karácsonyi ajándékdobozokat, ruhaneműt és játékot. Az ADRA vezetősége felvette a kapcsolatot a helyi Családsegítő Szolgálattal, akikkel hosszú távú együttműködésben állapodtak meg.

Hálásak vagyunk a jó Istennek azért, hogy ott, ahol annyi nélkülözés és nehézség van, „mégis ragyog a fény”.

 

Soós Róbert