Karácsonyi jótékonysági koncert Lovasberényben

„Amit eggyel a legkisebbek közül tesztek, velem teszitek” (Mt 25:40).

Matiszkó Károly élete 2022 nyarán jelentős fordulatot vett. A 31 éves, életerős fiatal minden elővigyázatosság ellenére súlyos motorbalesetet szenvedett és kerekesszékbe kényszerült. A Lovasberényi Adventista Gyülekezet úgy döntött, hogy idén karácsonykor Karesz gyógyulását, felépülését fogja támogatni.

December 17-én, ünnepélyes keretek között megkezdődött a segélykoncert, melyen a falu lakói is igen szép számban megjelentek. Számos vers, ének-zene, valamint kórusszolgálatot hallhattunk, Bereczki Csaba pánsípszóval színesítette az estet. Az igei gondolatokat Cserpán Ádám hozta el nekünk. Fülöp-Weigler Bettina tolmácsolásában meghallgathattuk az előző évi kedvezményezett, a 6 éves Horváth Hanna levelét, melyben az ő tapasztalatait, gyógyulásának történetét mesélte el nekünk és Karesznek.

Az esemény sokak lelkét megérintette, ezt az összegyűlt összeg is tükrözte: több mint 700 000 Ft gyűlt össze, mely teljes mértékben Karesz gyógyulását fogja segíteni.

Az eseményről mindenki hálatelt szívvel térhetett haza, felemelő érzés volt részese lenni ennek az ünnepélyes összefogásnak.

Barabás Miriam & Sára