„Lányok Krisztusért”

Mit tehet ma a gyülekezet, hogy megtartsa a fiatal lányokat és megismerjék a teremtő Istent? Hogyan nevelhetünk erényes nőket ma?

A fiatal lányokat szárnyaink alá vonva mentorálni, tanítani kell. Ehhez a nagyon fontos munkához ad segítséget a „Lányok Krisztusért” c. segédanyag. Ezt az anyagot Clair Sanches, a TED Női Szolgálatok Osztályának vezetője mutatta be a 2017 márciusában megtartott képzésen.

Az idősebb testvérnőkkel való kapcsolat nagyon fontos és nagy segítség ebben a szolgálatban. Öt főbb területtel foglakozik a segédanyag:

  1. Bibliai tanulmányok
  2. Imádság
  3. Egészséges életmód
  4. Szolgálati tervek
  5. Kézműves foglalkozások

Tartalmaz még imanaplót és születésnapi naptárt. Az anyag 10 témakört dolgoz fel, amelyek a fiatal lányok életében a legfontosabbak. A segédanyag egy teljes évre szól, amit ajánlott havi 1 alkalommal megtartani. A program olyan jellegű, hogy a lányok meghívhatják a nem adventista barátnőiket is.

Reméljük, hogy ezzel segítséget nyújtunk a gyülekezeteknek, és eltudják kezdeni a tini lányokért végzendő szolgálatukat. Szeretnénk, ha ez a program mind a szervezőknek, mind a lányoknak sok örömöt szerezne.

Azért imádkozunk, hogy ez az anyag megfeleljen a gyülekezetek igényeinek, és segítse a lányokat a helyes döntések meghozatalában, továbbá megtalálni az Istennel való különleges és személyes kapcsolatot.

A „Lányok Krisztusért” c. segédanyag letölthető, a Hetednapi Adventista Egyház honlapjáról: www.adventista.hu- Női Szolgálatok Osztálya oldalról.

Kívánunk sok áldást minden szervező és résztvevő lány életére!

 

Női Szolgálatok Osztályának Munkacsoportja