Országos gyermekimahét

Az országos ifjúsági imahéttel párhuzamosan a gyermekeknek is imahetet szervezünk 2018. március 17–24-ig. A gyermekimahét anyaga a „Misszionáriusok Jézusért” címet viseli, szerzője pedig Linda Mei Lin Koh, a Generálkonferencia Gyermekszolgálatok Osztályának vezetője.

A gyermek imahét egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megtanítsuk a gyerekekkel, hogy az imádság sokkal több, mint becsukott szemek, összekulcsolt kezek és megszokott mondatok ismételgetése. A gyerekeknek szükségük van arra, hogy megtapasztalják, Istennel is úgy lehet beszélgetni, mint a legjobb barátjukkal. Elmondhatják félelmeiket, kéréseiket neki, kifejezhetik köszönetüket, bocsánatot kérhetnek az elkövetett bűneikért, és mások szükségleteit is elé hozhatják. Egy nagyszerű lehetőség közös imatapasztalatok gyűjtésére, a gyermekközösség építésére is.

Az imahét anyagát igyekszünk minden óvodás és általános iskolás gyermeknek a következő hetekben eljuttatni. Az anyag egy rövid beszélgetést indító történetet tartalmaz, majd javaslatot nyújt a Biblia tanulmányozásához, esetleg elgondolkodtató kérdésekkel segíti a gyermekeket egy-egy döntés meghozatalában. Az imádkozás során legyetek kreatívak: például írjátok le közösen, hogy milyen dolgokért szeretnétek imádkozni egy-egy falevél alakú papírra, majd készítsetek belőle egy imafát, amelyhez a törzset egy erősebb kartonból vágjátok ki. A kreatív imádkozásban nagyszerű segítséget nyújt Karen Holford 100 kreatív imaötlet című könyve, amely 2017 végén jelent meg az Advent Kiadóban. Az éneklés és a közös kézműves tevékenység is az imaóra részét képezi még.

A felnőtt imaórák mintájára a gyermekek is összegyűlhetnek a gyülekezetben, de akár egy-egy család otthonában is.

Mihalec Dóra

Gyermekszolgálatok Osztályának vezetője

 

A gyermek imahét során az imádkozásban legyetek kreatívak! Ehhez nagyszerű ötleteket találhattok Karen Holford: 100 kreatív imaötlet című könyvében, amely 2017 végén jelent meg az Advent Kiadóban. Ára 1000 forint.

100 Kreatív imaötlet (Nem csak gyerekeknek!)ÚJ
100 Kreatív imaötlet (Nem csak gyerekeknek!)

Jézus Krisztus és Pál apostol is arra buzdít…

1 000 Ft‎